Стоп реванш: у Сумах залишили «чорну мітку» проросійській партії «Наші»

44185892_2293173970696170_7229162354171183104_n

Сьогодні, ми прийшли до офісу сумської проросійської партії «Наші», аби передати Олександру Соколову, голові обласного осередку, символічну «чорну мітку». Учасників мітингу зустріла поліція, якій повідомили, що на даний офіс буде нібито скоєно напад, зрештою вхід через ресторанний комплекс, в якому знаходиться офіс партії, було зачинено, хоча до цього він функціонував у звичному режимі. Мирна акція, яка не передбачала дій вандалізму, поставила Соколова в незручне положення, через що той зачинився від учасників мітингу та журналістів.

Під час акції було розгорнуто банер “Реванш не пройде!”, роздано інформаційні листівки про очільника та саму партію «Наші», залишені “чорні мітки” у вигляді наліпок “Путіну потрібні Наші люди” біля офісу. Акція пройшла мирно, жодних дій вандалізму не було скоєно.

44245483_2293173960696171_2906763338274832384_n

— «Сьогодні ми поставили чорну мітку, для того щоб донести, що проросійським політикикам не місце в Сумах! Країна лиш почала свою розбудову після тої прірви, в яку нас загнав Янукович і повертатися назад ми не збираємося. У час війни наше основе завдання – не допустити ревашну проросійських сил! », — зазначає Валерій П’ятаченко, голова сумського осередку Молодіжного Націоналістичного Конгресу.

Керівник партії «Наші» Євген Мураєв — відомий своїми українофобськими поглядами. Колишній член «Партії регіонів», партії «За життя». Революцію Гідності називає «державним переворотом», а з початком бойових дій на Донбасі заявив, що це — «громадянський конфлікт». 7 червня 2018 року заявив, що політичний в’язень путінського режиму Олег Сенцов «готував вибухи і підпали» і «для частини населення» є терористом. За ці висловлювання ГПУ відкрила кримінальне провадження проти Мураєва.

Олександр Соколов — очільник обласної організації партії в Сумах. Зі створенням партії «Наші» активно популяризує Євгена Мураєва, відповідно солідарний з його антиукраїнськими поглядами.
Партія «Наші» створена Мураєвим після його виходу з партії «За життя». Примітно, що аналогічну назву має російський молодіжний рух, створений під крилом адміністрації Путіна. Логотип партії схожий на логотип російського телеканалу «Звєзда» — рупора пропаганди Кремля.

Довідка:
Національна ініціатива “Стоп Реванш” — світова кампанія, спрямована на протидію російській гібридній агресії в Україні. Охоплює боротьбу в інформаційній, політичній, гуманітарній сферах. «Стоп реванш» об’єднує різноманітні суспільно-політичні сили в Україні. МНК є членом національної ініціативи та протидіє проросійському реваншу в Україні, називаючи його ключових осіб, серед яких – Медведчук, Рабінович, Портнов, Мураєв та інші.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа