СКУ засудив вибори на території незаконно окупованого Криму

crimea_is_ukraine

Світовий Конґрес Українців (СКУ) засуджує вибори Президента Російської Федерації, що відбулися 18 березня 2018 р. на території Кримського півострова, незаконно окупованого Російською Федерацією.
Проведення цих виборів на окупованій території України стало ще однією спробою кремлівської влади легітимізувати незаконну окупацію Криму.
СКУ вітає той факт, що Організація з Безпеки і Співробітництва в Європі, Бюро демократичних інституцій та людських прав та інші міжнародні інституції відмовилися делегувати своїх спостерігачів на незаконні вибори, що проводилися Російською Федерацією на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополь.
СКУ також відзначає правильну оцінку ситуації з боку ЄС, який 19 березня 2018 р. заявив: “ЄС не визнає незаконну анексію Криму та Севастополя Російською Федерацією і тому не визнає проведення виборів на Кримському півострові”.
“Світовий Конґрес Українців засуджує незаконну окупацію Криму Російською Федерацією, яка кричуще порушила міжнародне право, та закликає до посилення міжнародного тиску на Російську Федерацію, доки Крим не буде повернуто Україні та всі кримськотатарські та українські політв’язні не будуть звільнені,” – заявив Президент СКУ Евген Чолій.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа