СКУ підтримує заклик ООН до Росії негайно звільнити захоплені кораблі України та моряків

SKU-logocol2-300x189

Світовий Конґрес Українців (СКУ) вітає та підтримує рішення морського трибуналу ООН від 25 травня 2019 р. про те, що Росія повинна повернути Україні три українські морські кораблі та звільнити 24 затриманих моряків, які були захоплені нею в листопаді 2018 р.

Міжнародний трибунал з морського права у Гамбурзі прийняв рішення за позовом України проти Росії. Атака Росії в Керченській протоці, яка з’єднує Азовське море з Чорним, спричинила загострення в тривалій війні Росії проти України, що включає незаконну анексію Кримського півострова в 2014 р. Президент трибуналу Цзінь Г’юн Пайк оголосив рішення суддів про те, що Росія повинна негайно повернути Україні три захоплені кораблі  та звільнити затриманих моряків і дозволити їм повернутися в Україну.

СКУ закликає міжнародне співтовариство посилити санкції проти Росії у відповідь на продовження і посилення нею порушень міжнародного права.

“Російським кораблям слід заборонити вхід до всіх портів світу, поки Росія не виконає це рішення, – заявив Президент СКУ Павло  Ґрод. – Це ще один приклад продовження порушень Росією міжнародного права та прав людини”.

З пресовим повідомленням Міжнародного трибуналу з морського права на цю тему можна ознайомитись ТУТ.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа