СКУ організовує у Львові роботу Літнього інституту для вчителів України

3 липня 2018 р. у Львові, Україна, розпочне свою роботу Літній інститут 2018 р., діяльність якого організовує Світова Координаційна Виховно-Освітня Рада (СКВОР) Світового Конґресу Українців (СКУ) на чолі з її Головою Оксаною Винницькою-Юсипович, яка також є Радником Міністра освіти і науки України на громадських засадах.

У роботі Літнього інституту, який діятиме до 14 липня, візьмуть участь команди шкіл України в складі директора, заступника директора з виховної роботи, учителя природознавства, учителя української мови, учителя іноземної мови  та шкільного психолога, а також викладачі Львівського обласного інституту післядипломної освіти (ЛОIППО) та методисти Науково-методичного центру освіти Львова. Особлива увага буде надана віковій категорії учнів 5-9 класів.

Літній інститут започатковано при Інституті Професійного Розвитку Вчителів (ІПРВ), який було створено при СКВОР у 1992 р. для поширення  серед освітян України сучасних методик навчання і демократичних засад керівництва педколективами, вироблення умінь працювати в період змін і інформаційної війни та для вироблення навичок самоосвіти та постійного самовдосконалення. Директором ІПРВ-СКВОР є колишня Голова СКВОР Надія Луців.

У серпні 2017 р., під час проведення у Львові Днів української діаспори, Оксана Винницька-Юсипович організувала зустріч членів ІПРВ-СКВОР. У ході цієї зустрічі, у зв’язку зі змінами та реформами, які передбачає Нова українська школа, було запропоновано відновити роботу Літнього інституту. Присутній на цій зустрічі Заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей підтримав цю ініціятиву.

khobzeyліва направо: О. Винницька-Юсипович, П. Хобзей, К. Гороховська та Н. Луців

У квітні 2018 р., у рамках підготовки діяльності Літнього інституту, Голова СКВОР провела ряд зустрічей у Львові – з директором ЛОІППО Романом Шияном та співпрацівниками Оленою Гарцулою і Катериною Гороховською, а в травні 2018 р. у Торонто, Канада, обговорила робочі питання з викладачами, які будуть вести заняття Літнього інституту разом з освітянами України.

skvorЗліва направо: О. Гарцула, Р. Шиян, О. Винницька-Юсипович та К. Гороховська

“У той час, коли розробляється новий Державний стандарт освіти та запроваджуються ґрунтовні зміни в освітньому просторі України, відновлення роботи Інституту Професійного Розвитку Вчителів є дуже на часі,” – заявила Голова СКВОР Оксана А. Винницька-Юсипович.

skvor2Зліва направо: С. Березовська, І. Перегінець, О. Винницька-Юсипович, Н. Луців та Х. Юрчук

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа