Скрипка заспівав у Чикаго разом із зіркою джазу, аби підтримати реабілітаційні центри в Україні

Києво-Могилянська Фундація Америки організувала непересічну українсько–американську благодійну подію в Чикаго. Улюблена джазова співачка «Міста Вітрів» Лин Джордан, легендарні музиканти гурту Шиверс та український рок-музикант Олег Скрипка зустрілись разом на сцені одного з найвідоміших джаз-клубів Чикаго.

Звучить як блискуче поєднання: харизматична американська блюзова діва та український рок-співак з баяном, і все це – з благодійною метою, адже зібрані кошти підуть на підтримку Центрів психологічної реабілітації у Києві та Слов’янську, які відкрила Києво-Могилянська академія, йдеться у сюжеті VIDIA.

https://www.facebook.com/VIDIA.org/videos/1146993412011264/

«Більш ніж півтора мільйона біженців в Україні – це люди, які усе втратили, втратили свої домівки, діти бачили, як бомбили їхні школи. А скільки воїнів, які пережили жах війни. Такі центри дуже потрібні Україні. Тому ми й вирішили організувати цей благодійний вечір», – каже президент Києво-Могилянської Фундації Америки Марта Фаріон.

Більш ніж 10 років минуло від концерту Лин Джордан в Україні, де вона разом зі своїм гуртом виступала на Майдані Незалежності. Тоді, пригадує вона, публіка ще не зовсім розуміла відбірний американський блюз і джаз та лише пісня “I will survive” (Я переживу) змусила танцювати багатотисячну аудиторію київського Майдану. Тоді Лин Джордан і закохалась в Україну.

«У 2000 році моя близька подруга Марта Фаріон запросила мене виступити в Україні на днях Чикаго в Києві. Тоді я справді полюбила цю країну та людей», – говорить Лин Джордан.

Вже не вперше в Чикаго співає Олег Скрипка, тут його «Весну» щороку чекають українці. Олег у захваті від харизматичної Лин та її гурту, які професійно імпровізують, підхоплюють українські хіти.

«Ми легко знайшли спільну мову – у нас дуже добре складаються тембри. Це такий експериментальний вечір, який ще й має благодійну складову – це прекрасно», – ділиться враженнями Олег Скрипка.

Музиканти вперше побачились перед концертом і лише за півтори-годинну репетицію зірки блюзу і року вивчили пісні один одного, і ось – результат: найвідоміший чиказький хіт співають разом та ще й українську «Черемшину» в блюзовій обробці.

Саме такі події наближають нас до перемоги, до прекрасної «країни мрій», запевняє зі сцени Олег Скрипка. До «країни мрій» без війни, де замість вибухів звучатиме джаз.

Джерело: vidia

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа