Широкий Лан: “пендель животворящий” покращив ситуацію

Це коротке резюме реакції війського відомства на солдатський протест:

Сьогодні знову був Широкий Лан. Що сказати, зрушення є. Завозять вугілля. Нарешті відкрили фуру з продуктами. Картоплю, цибулю, моркву, крупу і рослинне масло видали. Вже був гарячий суп і борщ. Бійці, крім Зорі, купалися і в лазні самого полігону. На майбутнє, до 600 чоловік в день пропускна здатність. Так що, “наводка” іншим бригадам- купати є де. Головне хотіти. До того ж, банні комплекси були і в бригаді, ось тільки вони їхали останнім ешелоном, разом з польовими кухнями. А пральний комплекс взагалі залишився в Сєвєродонецьку. Сьогодні вже виїхав.

У бригаді працює оперативне командування “Схід” і “Південь”. Стараються від душі. Зам командира і командир у відпустці 🙂 КЕЧ там само. Ну і ми з Ник Никол і Елена Батынская.

Перші машини з шламом вже в бригаді. 145 ремполк допоміг з навантаженням. Могли завантажити більше, але не всі машини змогли вирватися з бруду. БМП постійно витягує то одну, то іншу. Хлопці жартують, що працюють евакуаторниками :). Завтра зранку будуть насипати доріжки. Поки ноги грузнуть. Увечері прилетів генерал Толочний. До штабу бригади прийшов від траси пішки. По болоті. Перевірив особисто, так би мовити, знамениті Ульяновські грязі. Тут же призначив нараду. Ми знахабніли і попросилися бути присутніми. Не відмовив. Своє бачення і шляхи виходу ми виклали. Почув. Мало того, віддав розпорядження. З його приїздом все почало стрімко прискорюватися. Пендель животворящий, по ходу, буде вже без нас.

За підсумками. Завтра вкопають стовпи і підведуть в розташування електрику. Завтра будуть встановлені дерев’яні туалети (15 штук), КЕЧ вже виготовила. Завтра ж запустять свердловину. І так, ми це підказали. Як дізналися і в яких місцях решта – іншим разом. Так, як виявилося, її таки можна запустити. Вона там, де стоїть 128-я. І від неї є відведення в бік 53-ї. Підключити банні комплекси зможуть. Дошки для настилів в намети КЕЧ знайшла. Завтра зранку вже будуть завозити і робити. Так само “Янтар” пообіцяв допомогти з палетами. Одна водовозка виїхала з Одеської академії.

Бійці пожвавилися. Багато хто шкодує, що побоявся піти вчора в похід. До слова, заст. Генпрокурора поїхав під ранок.

Завтра з ранку подивимося, як рухаються роботи. У будь-якому випадку доведемо справу до кінця.

Ірина Абрамова

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа