Що не договорено в повідомленні ОП про зустріч Зеленського з директором МВФ

imf-logo

Ми дізнались, що Україна та МВФ мають дружні стосункисказав Президент після зустрічі з директором-розпорядником МВФ. Але дуже скупо пресцентр ОП повідомив про деталі зустрічі, не пояснюючи проблем, зв’язаних з постійним відкладенням траншів від МВФ. Проте деталі не є секретом, про них відкрито говорить МВФ, і це варто додати, як пояснення до офіційного тексту ОП.

Отож, На полях 56-ї Мюнхенської конференції з питань безпеки Президент України Володимир Зеленський зустрівся з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крісталіною Георгієвою. Це вже другі перемовини Глави держави з очільницею МВФ цього року.

Сторони обговорили законопроекти, які допоможуть Україні вийти на стабільне економічне зростання та забезпечити механізми захисту своїх громадян. Про який захист йдеться. В першу чергу, захист вкладників Привату, гроші яких екс-власники Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов вивели з банку, поставивши його на грань банкрутства. Вони ще й американські гроші вивели, але американці, на відміну від чесної української влади такого не потерпіли, і зараз в США розглядається справа проти екс-власників, яка може закінчитися вимогою екстрадиції Коломойського. Далі від ОП: Зокрема, йшлося про перебіг судової реформи, побудову системи верховенства права, так званий законопроект про банки. Перебіг судової реформи – це про її гальмування чи тупцювання на місці, коли досі реально існує загроза, що Коломойський відсудить у держави Приват, в який МВФ, щоб не було краху фінансової системи України, вклав кілька мільярдів доларів під гарантії держави. МВФ оцінює загрозу реальною, бо Коломойський вже виграв кілька судів в україні, але там рахуно поки що йшов  “лише” на сотні мільйонів.

«Наша зустріч з Крісталіною Георгієвою була, як завжди, конструктивною. Обговорили останні події та позитивні досягнення в нашій економіці, які принесуть користь кожному українцю. Наш діалог з МВФ змістовний, а стосунки – дружні», – підсумував Володимир Зеленський. МВФ оцінить зустріч конструктивною тільки тоді, коли побачить рішення судів, закони, які реально працюватимуть на повернення виведених з Привату коштів. Якщо ж не побачить, то таких “конструктивних” зустрічей буде 555, а кредиту все одно не буде.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа