СФУЖО закликає підписати петицію про включення Голодомору (HOLODOMOR) в англійські словники

sfuzho-header

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій (СФУЖО) закликає всю свою мережу долучитися до підписання петиції про включення терміну «Голодомор» (Holodomor) у всі основні словники англійської мови, а також максимального поширити відомості про кампанію.

Текст петиції, а також матеріали про те, як радянський комуністичний режим «стирав» Голодомор зі сторінок історії, доступні на вебсайті http://deeptruth.ca/

У петиції зазначається: «Ми, що підписалися нижче, просимо офіційно додати слово «Holodomor» до всіх основних словників англійської мови, включаючи Мерріам-Вебстер, Оксфорд та Dictionary.com».

У тексті зауважують, що Сталін і радянський комуністичний режим прагнули стерти Голодомор з історії — влаштували міжнародну пропагандистську кампанію з метою заперечити його та приховати правду про причетність режиму до геноциду українців. Росія підхопила та продовжила таку політику. І хоча понад 17 країн, серед яких Канада, США, Україна, визнали Голодомор актом геноциду проти українського народу, переважна більшість людей у цвіті не знають основних фактів про один з найбільших злочинів ХХ століття. «Підтримуючи цю петицію, ви можете допомогти нашим зусиллям щодо підвищення обізнаності про Голодомор, збільшення кількості країн, які визнають це актом геноциду», — вважають автори петиції.

Петицію створено в рамках Holodomor National Awareness Tour — проєкту Канадсько-української фундації (Canada-Ukraine Foundation) та її трьох партнерів: Конгресу українців Канади, Науково-освітнього консорціуму вивчення Голодомору (Holodomor Research and Education Consortium, HREC) при Канадському інституті українських студій (КІУС) Альбертського університету та Українсько-канадського дослідчо-документаційного центру в Торонто (Ukrainian Canadian Research & Documentation Centre in Toronto). Проєкт підтримують уряди Канади, Онтаріо та Манітоби.

Інформаційна служба СФУЖО

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа