Сергію Ківалову загрожує 10 років в’язниці – відкрито кримінальне провадження

Стосовно службових осіб Національного університету «Одеська юридична академія», яким керує екс-нардеп Сергій Ківалов, ведеться кримінальне провадження за ознаками перевищення влади або службових повноважень. Про відкриття кримінальної справи стало відомо після звернення в прокуратуру народного депутата України Ірини Суслової.

«Сергій Ківалов роками активно використовує підконтрольний йому вуз у схемах розкрадання держбюджету. Зокрема, в 2010-2012рр. «Одеська юракадемія» уклала договори на реконструкцію та будівництво об’єктів вузу за рахунок бюджетних коштів на суму понад 205 млн. грн. Реальна вартість робіт складала не більше 15 млн. грн.ТОВ «Укрбудконтракт», яке було виконавцем робіт зараз на стадії банкрутства», – заявила Ірина Суслова.

Парламентар підкреслила, що факти зловживань керівництвом вузу їй надала Громадська організація «Рада громадської безпеки». Генпрокуратура повідомила нардепа, що проти службових осіб Одеської юракадемії порушено кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 365 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі.

Окрім цього, як раніше повідомлялося, член Ради партії «Воля» Ірина Суслова також звернулася в Генпрокуратуру, Міністерство внутрішніх справ, Державну архітектурно-будівельну інспекцію та Держагентство земельних ресурсів щодо привласнення Ківаловим десятків гектарів держземель та майна на мільйони гривень.

Як відомо, Генпрокуратура також порушила проти Сергія Ківалова кримінальну справу за сепаратизм.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа