Сьогодні Аделаджі зачитають звинувачення: йому загрожує 12 років в’язниці

Сьогодні у Дніпровському суді почнуть зачитувати справу фінансової піраміди «Кінгз Кепітал», за якою проходять пастор Сандей Аделаджа і п’ятеро екс-співробітників фінансової компанії.

«Усі клопотання були заявлені. Сандей і його адвокат відмовилися знайомитися зі справою до суду. Але хочуть чи не хочуть вони, 12 томів кримінальної справи вони змушені будуть послухати. Суддя сказав, що будуть читати справу з 6 по 20 грудня щодня з 12.00 до 18.00, крім вихідних. Тобто за цей час її можуть прочитати, і це не затягнеться», – розповідає адвокат потерпілих від афери Іван Боднарук.

Виданню представник прокуратури сказав, що справа Сандея може затягнутися на роки, оскільки потерпілих сотні, і всіх треба допитувати

Кримінальну справу порушено стосовно шести членів злочинної організації із числа працівників групи компаній King`s Capital, яку очолював Сункамі Сандей Аделаджі.

За даними Управління зв’язків з громадськістю МВС України, ці особи протягом 2006-2008 рр. шляхом шахрайства, під виглядом високоприбуткової діяльності вказаної групи компаній, заволоділи коштами громадян в особливо великих розмірах.

Обвинуваченим інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч.1 ст.255 (створення, керівництво та участь у злочинній організації), ч.4 ст.190 (шахрайство), ч.3 ст.209 (легалізація грошових коштів, отриманих злочинним шляхом), ч .2 і ч.3 ст. 358 (підробка та використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України. Пастору загрожує до 12 років.

 

Джерело: Сегодня

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа