Румунські пірати загрожують українському судноплавству

Видання «Главком» із посиланням на прес-службу приватного акціонерного товариства «Українське Дунайське пароплавство» повідомляє, що румунські пірати, які  неодноразово нападали на судна Українського Дунайського пароплавства в 2010 році, відновили спроби пограбувань українських судів на румунській ділянці Дунаю.

Так, 7 січня поточного року капітан теплохода «Капітан Бабкін» повідомив, що «під час нічної стоянки на 1110 км дунайської магістралі піратами була зроблена спроба розкрадання вантажу з баржі УДП-СЛ-011». «І лише завдяки пильності та рішучим діям екіпажу нападники на човні ретирувалися ні з чим», – йдеться у повідомленні.

Це не перша спроба – раніше, 4 січня, «об’єктом злочину зловмисників в районі 20-25 км рукава Борча стала баржа УДП-1724, яка слідувала в складі воза теплохода«Перм». «Першим проведенням близько 18:00 судно« Перм »провело цю баржу і дві секції з рудою. Залишивши їх на 25-му км Борча, теплохід повернувся за рештою секцій. У цей час на баржу напали близько 15 грабіжників, які вимагали спиртне, сигарети, гроші, паливо. Крім того, обшукуючи баржу, зловмисники погрожували шкіперу ножем, матроса мали намір викинути за борт … У результаті грабіжники на човнах забрали з собою дві бухти троса по 100 метрів і маневрові троса довжиною близько 150 метрів », – заявили в пароплавстві.

За інформацією газети «День», 5 січня на 240 км екіпажем виявлено порушення пломбування на баржі УДП-1615, яка була у складі возу теплохода «Капітан Жидков».

Напади на судна Українського дунайського пароплавства «викликають серйозне занепокоєння», цитує «Главком» заступника голови правління ПрАТ «УДП» Юрія Міцкевича. «Зважаючи на те, що доставляється вантаж не в повному обсязі, до судноплавної компанії пред’являються комерційні претензії та штрафні санкції. Крім того, бандитські дії з боку місцевого населення і практично повне потурання з боку румунської влади призвели до того, що виникла загроза здоров’ю і життю членів екіпажів суден », – сказав Міцкевич.

За матеріалами «Главком» і газети «День»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа