Руки геть від Закону про мову!

mova-2020

Сьогодні, у День Конституції України, активісти Громадянського руху “Відсіч” вивісили над Майданом Незалежності власноруч зроблений 25-метровий банер, щоб нагадати Зевладі про необхідність слідувати 10 статті Основного Закону та неприпустимість зазіхання на роль української мови, зокрема на Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

Нещодавні заяви президента Зеленського, голови ВР Разумкова, міністра культури та інформаційної політики Ткаченка та інших “слуг” про необхідність змін закону про мову, українських мовних квот на телебаченні та радіо є неприйнятними! Спроби “слуг народу” внести зміни до законів про мову та про освіту, знівелювати Перелік осіб, які створюють загрозу нацбезпеці, призначення соратника Януковича та Табачника Шкарлета виконувачем обов’язків міністра освіти є антиукраїнськими та антидержавними!

Ми вимагаємо від влади припинити наступ на українську мову, освіту та український інформаційно-культурний простір. Не відтворюйте антиукраїнської політики режиму Януковича, який погано закінчив. Не сподівайтеся, що ваші шкідницькі дії проти мови та українського простору залишаться без відповіді. Поважайте українську мову! Виконуйте Конституцію та Закон!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа