Росія перекидає десантні кораблі з Каспію на Азов

desant

За повідомленням прес-служби Південного військового округу, Росія перекинула з Каспійського моря на Чорне щонайменше десять десантних кораблів та ракетних катерів.

«В рамках контрольної перевірки під час зимового періоду підготовки понад 10 десантних кораблів і ракетних катерів Каспійської флотилії Південного військового округу здійснюють міжфлотовий перехід з Каспію в Чорне море. Перед тим, як залишити базу в Махачкалі, екіпажі катерів пройшли повний цикл базової підготовки та виконали курсові завдання в морі », – йдеться у повідомленні.

Каспій – це закрите море, але Волгодон-канал, а також річки Волга і Дон з’єднують його з Азовським морем, що дозволяє Росії перекидати кораблі туди й назад. Завдяки цьому радянські підводні човни, виготовлені в Сормово (Горький, зараз — Нижній Новгород) потрапляли в Чорне море.

Важливо також зазначити, що ВМС Росії перекидає додаткові військові кораблі до Чорного моря на тлі ескалації російської кампанії агресії проти України. Як повідомляє ВВС, останніми днями неперевірені відео у соціальних мережах мають на меті показати російські танки, артилерію та бронетехніку, які прямують до українського кордону. Командуючий армією України генерал Руслан Хомчак також заявляє, що Росія розмістила 28 тактичних батальйонних груп біля східного кордону України та в Криму, що складало б 20 000 – 25 000 військових. Цього недостатньо, щоб зламати українську систему оборони, але цілком досить для наступу на одному з відтинків українсько-російського фронту (наприклад, південному, для чого можуть придатись десантні кораблі, перекинуті з Каспію).

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа