Проміжний звіт Міжнародної місії Світового Конґресу Українців зі спостереження за виборами

16034577985f92d3063aa93-360x288Напередодні місцевих виборів в Україні 2020 Міжнародна місія Світового Конґресу Українців (CКУ) зі спостереження за виборами оприлюднила проміжний звіт. Звіт окреслює правову основу проведення місцевих виборів 2020 року в Україні, аналізує виклики в проведенні виборчого процесу, та представляє працю Місії спостереження за виборами СКУ.

Місію СКУ очолює Борис Вжесневський – колишній депутат Парламенту Канади, а Головним спостерігачем є Наталія Немилівська, директор Комітету економічного розвитку та інвестицій СКУ.

Як і в попередні роки Місія СКУ тісно співпрацює зі спостережною місією складової організації СКУ – Українського Конґресового Комітету Америки на чолі з Андрієм Футеєм.

Місія спостерігатиме за місцевими виборами запланованими на 25 жовтня 2020 року та зосереджуватиметься на таких ключових аспектах:

● коментар правових засад виборчого процесу, зокрема внутрішнього законодавства та норм права України, а також зобов’язань України перед Організацією з безпеки і співробітництва в Європі та Радою Європи та в контексті інших міжнародних стандартів демократичного волевиявлення;

● ознайомлення з готовністю України до забезпечення демократичних виборів та до протидії можливим іноземним втручанням, включно з кібератаками, маніпуляціями та порушеннями виборчого процесу;

● медіа-моніторинг для виявлення будь-яких спроб ослабити Україну, в тому числі цілісність виборчих процесів і легітимність демократії в Україні;

● спостереження за виборчим процесом напередодні та в день виборів (день повторного голосування), а також за процесами підрахунку голосів та оголошеннями результатів виборів.

Доповіді обох місій будуть представлені у Заключному звіті Місії СКУ. Міжнародні місіі СКУ зі спостереження замісцевими виборами в Україні оголосить попередні висновки на прес-конференції, що відбудеться 28 жовтня 2020 р. о 15:00 за Києвом, в Українському кризовому медіа-центрі.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа