Прокуратура зацікавилася «регіональним» минулим одеського депутата

Про це заявив нардеп від Радикальної партії Андрій Лозовий. За його словами ініціатором подачі заяви в Державну прокуратуру України став його колега Ігор Мосійчук. Вони стверджують, що 4 травня відкрите кримінальне провадження за статтею 110 КК України – замах на територіальну цілісність і недоторканість України, а також за статтею 161 – порушення рівності громадян у залежності від їхньої расової приналежності й ставлення до релігії.

«Мова йде про просування Гончаренком ідей «русского міра» в Одесі, зустрічі з кураторами із ФСБ і підривну антиукраїнську діяльність в цілому», – повідомив Лозовий. В якості аргументів представлені численні свідчення колишньої боротьби Гончаренка за російську мову, а також вихваляння нинішнім соратником президента Порошенка концепції «Новоросії».

Дійсно, до кар’єри в блоці Петра Порошенка Олексій Гончаренко був членом Партії регіонів, із якої вийшов 19 лютого 2014 року. Можливо, мова йде про інтерв’ю Гончаренка «Українській правді» у 2011 році. Тоді майбутній активіст Євромайдану казав, що «Україна зшита досить штучно», «Новоросія, південна частина, була пришита до центральної України, що мала зовсім іншу культуру й історію», що «Одеса не була українським містом» і «створювалася як центр Новоросії».

В свою чергу Гончаренко напав зі шквалом критики на Мосійчука: «Здійснилося! Знаменитий правдоруб, честь і совість епохи Ігор Мосійчук зірвав з мене личину і виявив мою сепаратистську сутність. Для цього він направив депутатський запит в Генпрокуратуру. Схоже, що знаменитий пакет грошей, який Мосійчук брав за рішення питань на очах у всієї країни, перекочував нашим доблесним правоохоронцям. І Севрук, про якого я казав, що при ньому Генпрокуратура дійшла до вершини маразму, підписав відповідь Мосійчуку».

Про себе Олексій Гончаренко зауважив: «Готовий пройти перевірку на рівень вати в крові, будь-яку іншу, з голови до ніг нехай провірять. Вся ця історія – це маячня». Він нагадав опонентам про кілька своїх патріотичних вчинків. Так за його словами, він захищав Україну під час подій 2 травня 2014 року в Одесі, брав участь у марші пам’яті Немцова в Москві, за що його тоді заарештували опричники Путіна, а в день так званого «референдуму» в Криму прорвався на дільницю, де голосував Аксьонов з українським прапором в руках.

Свою ж біографію Олексій старанно підчистив, вилучивши з неї компрометуючі матеріали. Однак, у мережі збереглося чимало відео – та фотодоказів колабораціонізму Олексія Гончаренка, на яких зараз і спекулюють його недоброзичливці.

1 Знімки, які використовують ненависники Олексія Гончаренка

Дехто їм дорікає, цитуючи народну приказку: «хто старе згадає – тому око геть». Але не слід забувати, що у цієї приказки є логічне продовження: «а хто старе забуде – тому два». Але про другу частину чомусь завжди забувають.

Ще однією ілюстрацією до цієї розповіді може бути відео, на якому Олексій Гончаренко ратує за «русский мір». https://www.youtube.com/watch?v=7IG_1_f0ixY

Сергій Горицвіт

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа