Презентація видань “Літопису УПА” в Тернополі

У середу, 7 грудня 2016 р. у приміщені Тернопільського обласного краєзнавчого музею відбулася презентація нових книжок від видавництва “Літопис УПА”

7

Презентація розпочалася із представлення нового настінного перекидного календаря на наступний 2017 р. Його презентували кандидат історичних наук, президент благодійного фонду “Літопис УПА” Микола Посівнич, генеральний директор видавництва “Літопис УПА” Ігор Гомзяк. Організатори в особі громадсько-політичного діяча, дослідника історії ОУН і УПА Євгена Філя, керівництва краєзнавчого музею, за участі заступника голови обласної ради Василя Деревляного відзначали значний інтерес жителів як міста так і області до літератури про діяльність українського підпілля, висловили надії щодо подальшої співпраці та спільного поширення видань “Літопису” в краї.
8

Гості з видавництва також розповіли громадськості про книжкові новинки, які з’явилися цього року та поділилися майбутніми планами, щодо друку нових матеріалів пов’язаних із національно-визвольною боротьбою ОУН і УПА на Тернопільщині.

5

За участі історика Сергія Волянюка було представлено збірник документів присвячений Тернопільській воєнній окрузі УПА “Лисоня”, біографічний нарис про визначного командира повстанської армії, члена штабу УПА-Захід поручника Омеляна Польового – “Остапа” та спогади працівника радіослужби українського підпілля Петра Кекіша.

4

“Спогади радиста УПА” вийшли друком ще у 2015 р., однак для них це перша презентація. Сергій Волянюк, як упорядник спогадів П. Кекіша, розповів про працю над цим проектом та зазначив, що це унікальні спогади в яких розповідається про підготовку радіофахівців, їх діяльність у відділах УПА та підпіллі ОУН.

9. Презентація видань Літопису УПА. Тернопіль 7.12.2016 р

Презентація відбулася за сприяння Тернопільської обласної організації Національного руху “Державницька ініціатива Яроша” та Ліги підприємців “Українська справа”

Сергій Волянюк

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа