Поліція почала роз’яснювальну роботу з вчителями, які вимагають зарплату

Перший Житомирський повідомляє, що вчителі перекрили трасу Київ-Ягодин, ходять переходом з плакатами, на яких виписані вимоги щодо зарплатні вчителів, яка затримана владою.

1571478424-9529

Вчителі освітніх закладів Лугинського району ходять по пішохідному переході з плакатами: «Вимагаємо зарплату!», «Боремося за справедливість!». Через деякий час люди пропускають автомобілі та знову виходять на перехід. На цій ділянці траси утворилися великі затори.

До близько 200 освітян Лугинської ОТГ, що зважилися на такий крок, не приїхав жоден із чиновників.

Ні голова ОДА, який напередодні нібито пообіцяв вирішити ситуацію, ні представник із Міністерства – ніхто із тих, кому під силу вирішити питання людей.

Про це повідомляють «Першому житомирському» самі люди.

«Дві години, з 10-ї і до 12-ї, ми ходили по зебрі з плакатами. Крім місцевої влади, які весь час спостерігали за всім цим дійством, ніхто з чиновників більше не приїхав, аби з нами поспілкуватися. Ми, як і обіцяли, о 12-й звільнили трасу. Зараз будемо спілкуватися з керівництвом громади і району, які хочуть з нами спланувати “як ми далі будемо діяти”», – розповідають освітяни.

Нагадаємо, освітяни пішли на відчайдушний крок – перекриття траси – адже вже четвертий місяць без заробітної плати. Дізнавшись про заплановане перекриття, представники місцевої влади заплатили людям по 2 тис грн, щоб ті не виходили протестувати. Але навіть дзвінки із поліції та СБУ не зупинили людей.

1571478426-8522
Поліцейські забезпечують безпеку дорожнього руху, а також проводять з учасниками акції роз’яснювальну роботу щодо відповідальності за блокування транспортних комунікацій.
Про заплановану акцію вчителі попередили керівництво Лугинської об’єднаної територіальної громади. Вчора з учителями спілкувалися правоохоронці та представники влади, і борги частково погасили, однак люди вимагають виплатити їм зарплати у повному обсязі. На місце події прибули патрульні та слідчо-оперативна група.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа