Подробиці голодного мітингу в Антрациті

Roman Burko

Сьогодні від місцевих жителів прийшли нові подробиці мітингу в місті Антрацит.

Як виявилося, він був не організованим, а виник стихійно під час роздачі “гуманітарної допомоги”. На жаль, констатувати факт, що народ став пробуджуватися і новоросійська пелена стала спадати з його очей поки що рано.

Як повідомляє один з місцевих жителів, “все сталося спонтанно, ніхто мітинг не готував. Вранці люди стояли біля міськвиконкому за” гуманітаркою “, вервечка тяглася велика, хто приходив з ранку, був вже 160-м у черзі. Побачивши когось із козацьких начальників, баби зажадали відповіді, коли настане “покращення” і почнуть видавати пенсії? Той нічого конкретного не пообіцяв, сказав, що “будуть вирішувати”. Також він запропонував місцевим, що він може залишити місто разом зі своїми козаками, якщо люди захочуть, але баби відповіли, що це робити не треба (!) (чи то побоялися, чи то дійсно не вся вата з голови вивітрилася, хоча малоймовірно, що пропозиція була б реалізована). На тому все й закінчилося, але комендатура, щоб більше таких мітингів в центрі не було, перенесла видачу “гуманітарки” в магазин «Тріумф» біля ринку.

З приводу пострілів, які пролунали в районі видачі “гуманітарки” історія окрема, як виявилося, вони були викликані місцевими розбірками. А саме, коли один з активних сепаратистів Антрациту, якийсь Олександр Ткаленко, примазався до роздачі “гуманітарки” був помічений в махінаціях і видавав замість 1 кг крупи і цукру в одні руки по 1 склянці – прийшов військовий комендант, зробив кілька пострілів, люди в паніці розбіглися, а Ткаленко зобов’язали з’явитися в “підвал райадміністрації”.

Що йому загрожує за таку провину: 15 діб, показові різки чи розстріл поки не уточнювалося. Вибір покарань в козачій вотчині не великий. Ватяне середньовіччя …

PS: Ми прагнемо бути об’єктивними і тверезо оцінювати ситуацію. Про кардинальну зміну ситуації в регіоні говорити поки рано, хоча боязка стихійна хвиля невдоволення місцевою владою вже стала з’являтися. Голод не тітка і ніякі крупиці “гуманітарки” ні по склянці, ні навіть по кілограму не здатні запобігти голодним новоросійським бунтам. Ні ЛНР, ні ДНР, ні козача хунта не здатні дати людям головного – безпеки та гідних умов життя. Вони відняли у людей можливість вести спокійне розмірене життя і цю можливість не заповнить ніяка “Новоросія”. Звільниться чи ні незабаром місто від ватного ярма, покаже час. Але міжусобиці в боротьбі за владу будуть не тільки тривати, але і посилюватися. Все тільки починається і повернутися до нормального життя люди зможуть тільки пройшовши повний катарсис.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа