Перепоховання в Україні бійця УНСО, який загинув під Сухумі

Повернення Героя

Ткачук

На початку вересня 2019 р. представники Червоного Хреста України і Грузії прийшли в офіс Правого Сектору у Львові і повідомили, що знайшли в Сухумі поховання Ткачука Леоніда Ігоровича, бійця добровольчого корпусу УНСО «Арго», полеглого в липні 1993 р. в бою з московськими військами біля с. Шрома в Абхазії (Грузія). Для 19-річного стрільця це була вже друга війна. Перша ‒ у Нагірному Карабасі за незалежність Азербайджану.

Заступник командира Добровольчого батальйону “Правий Сектор” Тарас Бобанич запросив батька полеглого бійця і представники Червоного Хреста відібрали у нього матеріал ДНК для ідентифікації. Після цього в офісі УНСО у Львові був створений оргкомітет для перезахоронення полеглого героя, до якого увійшли Тарас Бобанич, Петро Байса, Дмитро та Володимир Ферцовичі, Коте Аланія та Юрко Антоняк. Очікування результатів експертизи затягнулося на тривалий час, але 19 липня 2021 р. усе ж надійшло підтвердження і повідомлення, що останки Леоніда Ткачука перевезли в м. Тбілісі. Туди за дорученням оргкомітету вилетів Коте Аланія, який у співпраці з грузинською стороною організував перевезення.

14 серпня, після 28 років перебування у Грузинській землі, останки стрільця Цвяха – Леоніда Ткачука, повернулися на Батьківщину до м. Києва. В неділю, 15 серпня о 9-00 представники УНСО і Правого Сектора зустріли катафалк у м. Броди і урочисто провели його до Львова.

Чин перепоховання Леоніда Ткачука відбудеться 21 серпня на полі почесних поховань 76 Личаківського цвинтаря у Львові.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа