Парламентський комітет у закордонних справах звернувся до міжнародної спільноти терміново звільнити політичних в’язнів та Ільму Умерова

Комітет у закордонних справах Верховної Ради України звернувся до комітетів у закордонних справах демократичних країн та до міжнародних організацій світу з закликом терміново адресувати вимогу уряду Російської Федерації звільнити політичного дисидента та одного з лідерів кримськотатарського народу пана Ільмі Умерова з метою порятунку його життя.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв.

«Росію необхідно змусити покинути Крим та Донбас» – ця думка Ільмі Умерова висловлена під час інтерв’ю на телебаченні стала «підставою» для приспішників Кремля, вже відкрито та цинічно застосовувати до нього радянські репресивні методи, почали з примусової психіатрії», – сказав Джемілєв.

Він розповів, що сьогодні, Комітет у закордонних справах Верховної Ради України звернувся до:

– Парламентських комітетів у закордонних справах низки демократичних країн;

– Європарламенту;

– Парламентській асамблеї міжнародних організацій;

– Івана Шимоновича, помічника Генерального секретаря ООН в галузі прав людини;

– Комітету ООН проти катувань;

– Amnesty International.

«Комітет у закордонних справах Верховної Ради України усвідомлює, що це термінове прохання про допомогу надходить у період, коли багато політиків та державних службовців проводять свої літні канікули. Проте, це питання потребує невідкладної реакції, адже життя пана Умерова перебуває у справжній небезпеці. Комітет у закордонних справах Верховної Ради України високо цінує будь-які додаткові зусилля, що можуть бути необхідними для вчасного реагування на це звернення», – Джемілєв.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа