ООН виділила Україні майже $700 млн

un-ua2

Україна та ООН в четвер, 30 листопада, підписали рамкову програму партнерства на 2018-2022 роки.

Як повідомив Урядовий портал, програма з очікуваним бюджетом у розмірі 675 мільйонів доларів визначає основу стратегічного планування та діяльності системи ООН в Україні на наступні п’ять років відповідно до чотирьох головних напрямів партнерства:

  • стале економічне зростання, навколишнє середовище і зайнятість;
  • рівний доступ до якісних та інклюзивних послуг і соціального захисту;
  • демократичне врядування, верховенство права і громадська участь;
  • безпека громадян, соціальна єдність і відновлення з особливим акцентом на сході України.

Програму розробили установи системи ООН в Україні та уряд України у співпраці з представниками громадянського суспільства, експертного середовища й міжнародної спільноти.

«Організація Об’єднаних Націй в Україні надає допомогу, спрямовану на створення гідних робочих місць та чистого довкілля. Ми також працюємо над забезпеченням надання якісних, недискримінаційних послуг для людей, особливо найбільш маргіналізованих та вразливих груп населення.

Ми підтримуємо дії щодо реформування влади, що відповідає духу Майдану. Нарешті, ми зосереджуємо особливу увагу на зоні конфлікту на сході, сприяючи соціальній єдності, відновленню та робочим місцям. Ми підтримуємо своїми діями принцип Цілей Сталого Розвитку «не залишити нікого позаду».

Підписання цього документа є захоплюючим моментом: ООН має доведену здатність досягати тих результатів, які є основою інклюзивних, мирних та процвітаючих суспільств», – зазначив координатор системи ООН та координатор з гуманітарних питань в Україні Ніл Вокер.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа