Окупанти за добу 30 разів обстріляли Донеччину: поранені жителі Бахмута, Вугледара та Красногорівки (зведення)

Донеччина

За минулу добу російські окупанти 30 разів обстрілювали Донецьку область. Загалом під вогнем росіян були 17 населених пунктів Донеччини. 

Троє жителів області дістали поранень. Руйнувань зазнали дитячий садок, лікарня та житлові будинки. ЗСУ відбили всі атаки російської армії.

Про удари росіян розповіли в поліції Донеччини, очільник Донецької обласної адміністрації Павло Кириленко та Генштаб ЗСУ.

Російська армія упродовж 24 листопада та ранку 25 листопада 30 разів обстріляла Донеччину.

Авдіївка була під вогнем росіян 9 разів. Загалом росіяни обстріляли 17 населених пунктів. Серед них: міста Авдіївка, Бахмут, Вугледар, Красногорівка, Слов’янськ, Торецьк, смт Гостре, Північне, Очеретине, Велика Новосілка, села Веселе, Олександропіль, Кам’янка, Архангельське, Ласточкине, Карлівка та Времівка.

донеччина2

За даними очільника Донецької області Павла Кириленка, протягом минулої доби три жителі області дістали поранень: один бахмутянин, мешканці Вугледара та Красногорівки. В Бахмуті також постраждали двоє поліцейських. Загиблих за 24 листопада не виявили.

Дані щодо постраждалих можуть бути неповними через окупацію частини області. Після звільнення всієї Донеччини правоохоронці фіксуватимуть всі злочини росіян.

Генеральний штаб ЗСУ повідомляє, що протягом 24 листопада російська армія завдала 59 обстрілів. З них 6 ракетних та 14 авіаційних ударів  по позиціях українських захисників та цивільних об’єктів.

Бійці ЗСУ відбили атаки росіян в районах населених пунктів Стельмахівка і Діброва Луганської області та Білогорівка, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка і Новомихайлівка на Донеччині.

донеччина3

“На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій. Обстрілам з танків та різнокаліберної артилерії піддано райони населених пунктів Андріївка, Верхньокам’янське, Бахмут, Бахмутське, Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка, Невельське та Первомайське”, — додають військові.

донеччина4

В Торецьку окупанти ракетним обстрілом пошкодили дитячий садок та лікарню. Пошкоджені щонайменше 5 будинків.

Слов’янськ минулої доби потрапив під вогонь із ЗРК “С-300”. Зруйновані будинки та поштове відділення. За даними очільника міської військової адміністрації Слов’янська Вадима Ляха, постраждалих внаслідок обстрілу немає. Однак в місті немає світла, людей запрошують приходити у “Пункти незламності”. Ще минулої доби очільник міста казав, що Слов’янськ понад місяць не був під обстрілами.

Загалом російська армія протягом 24 листопада частково або повністю зруйнувала 15 цивільних об’єктів, серед них:

  • 11 житлових будинків;
  • лікарню;
  • дитячий садок;
  • відділення пошти.

Загарбники гатили по цих об’єктах з авіації, ракетних систем, РСЗВ “Градів” та артилерії.

донеччина5

Вранці 25 листопада, за даними Павла Кириленка, окупанти обстріляли з важкої артилерії селища Шевченко та Комишуваха Комарської громади. Постраждалих немає.

По Авдіївці загарбники завдали авіаудару з гвинтокрила по житловому будинку. На Лисичанському напрямку російська армія зруйнувала 2 будинки уДробишевому. Під вогнем також були Торське, Зарічне, Сіверськ, Соледар, Торецьк та околиці Світлодарської громади. Даних про постраждалих в цих районах не надходило.

Поліцейські та СБУ відкрили кримінальні справи за статтею “Порушення законів і звичаїв війни”.

Зазначимо, триває евакуація з області. За добу правоохоронці допомогли виїхати з Донеччини 75 людям. З початку серпня після оголошення обов’язкової евакуації у безпечніші регіони вивезли загалом 31 098 жителів, серед них є 4 674 дитини та 1 893 людини з інвалідністю. Тисячі людей виїхали самостійно.

Джерело: freeradio

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа