Нацрада оштрафувала Проросійський канал NewsOne

51449361_2099825406738044_4772853979015020544_n

Сьогодні Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення наклала на телеканал NewsOne максимальний штраф на суму 96 530,25 гривень.

На засідання також прийшли активісти “Вільних Людей”:
— “Редакційна політика телеканалу NewsOne ідентична мовленню проросійських радіостанцій та телеканалів на окупованих територіях. Це та сама риторика висловлювань, відверта брехня та маніпуляція громадською думкою.
Ми вимагаємо максимального законного покарання телерадіокомпаніям, які ведуть підривну інформаційну діяльність проти Української Держави. Це питання національної безпеки України”, — заявив на засіданні Дмитро Харьков – координатор “Вільних Людей” у Запоріжжі.

NewsOne часто використовує проросійську риторику, аби сіяти розпач і зневіру серед українців. Зокрема, йдеться про такі «кліше російської пропаганди», як «партія війни», «партія миру», «братовбивча війна», «механизм раскола православия», «Россия защищает свои интересы», «мир не признает Россию агрессором» тощо. На думку СБУ, ці кліше в контексті, спрямованому на інспірацію деструктивних настроїв в українському суспільстві, продукують формування спотвореного уявлення про події в Україні, насамперед пов’язані з російською агресією.

Представники «NewsOne» на засідання так і не з’явилися. Нацрада також зобов’язала канал протягом двох тижнів привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства. Інакше Нацрада може застосувати інші санкції, а саме позбавити телеканал ліцензії на мовлення.

Інформаційна зброя РФ не менш небезпечна за російську армію. Вільні Люди підтримують рішення НацРади, та закликають українських політиків, представників влади, інститутів громадянського суспільства та інших бойкотувати діяльність «рупорів Кремля»: не давати коментарів, не відвідувати телеефіри, не спілкуватися з пропагандистами (журналістами).

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа