Національний авіауніверситет підписав угоду про управлінські послуги з ІКАО

Український Національний авіаційний університет підписав Угоду про управлінські послуги з Міжнародною організацією цивільної авіації (ІКАО). Про це повідомив Посол України в Канаді Андрій Шевченко, який брав участь у переговорах про підписання документу у штаб-квартирі ІКАО в Монреалі.

«Це визнання університету, і воно безперечно дасть потужний поштовх розвитку авіаційної складової НАУ та авіаційній галузі України загалом, – коментує документ виконувач обов’язки ректора НАУ Володимир Ісаєнко. – Університет скористається цим для того, щоб посилити можливості у підготовці професіоналів для авіації.»

2. Agreement

Угода передбачає залучення ІКАО для придбання сучасного авіаційного обладнання і має допомогти створити базу для модернізації навчальних програм НАУ. Під час переговорів у штаб-квартирі ІКАО йшлося, зокрема, про майбутні закупівлі авіатренажерів-симуляторів для роботи з літаками «Боїнг» та «Аеробус». За інформацією Посольства України у Канаді, у Монреалі також обговорено покроковий план сертифікації НАУ за навчальними стандартами «TrainAir Plus», встановленими ІКАО.

«Ми укріпляємо позицію України як великої авіаційної держави з «повним» циклом – від проектування і будівництва літаків до підготовки спеціалістів, – каже Андрій Шевченко, Посол України у Канаді. – НАУ завжди мав репутацію міжнародної «кузні кадрів». Тепер важливо зробити його справжнім лідером авіаційної освіти із найсучаснішими навчальними програмами.»

1. President Aliu

У Національному авіаційному університеті (до 1994 – Київський інститут інженерів цивільної авіації) навчається близько 50 тисяч студентів з 49 країн.

ІКАО є спеціалізованою установою ООН, яка займається міжнародною координацією у всіх аспектах цивільної авіації.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа