На своїх іменинах Кіріл Гундяєв проговорився, що УПЦ МП – це таки Московський патріархат

cyrill-6

24 травня очільник РПЦ гучно відсвяткував день свого тезоіменитства. На свято були запрошені представники помісних церков.

На прийомі на свою честь патріарх Кирил оголосив промову, в який необережно видав секрет Полішинеля: УПЦ МП – це таки…Московський патріархат.

“Російська Православна Церква, подолавши важкий, тернистий, можна сказати, кривавий шлях, сьогодні займає особливе місце в житті нашого народу. Маю на увазі не тільки Російську Федерацію, а й Україну, і Білорусь. Яке нечуване випробування на вірність канонічному Православ’ю зазнала наша Українська Православна Церква! Здавалося, всі сили пекла були підняті для того, щоб відірвати Україну від Московського Патріархату, скомпрометувати нашу Церкву, підтримати розкольників і всіх тих, хто протягом історії кидав виклик єдності Православ’я”.

Знов ті ж самі темники: наш народ – це Росія – Україна – Білорусь, канонічне православ’я в Україні – це Московський патріархат, а УПЦ МП – “наша” церква. Що ж тоді заважає тій “нашій церкві” честно перереєструвати свою назву, відкрито пов’язавши себе з Московським патріархатом? А з патріарха Московського що візьмеш? Після його камінг-ауту, де він назвав проукраїнських захисників Одеси в 2014 році злочинцями та біснуватими, не варто від нього очікувати жодної адекватності.

Джерело: cerkvarium

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа