На Сумщині правоохоронці затримали чоловіка, який намагався за хабар незаконно переправити до рф 5 жінок

Fx70fLaWIAAznWe

Днями на Сумщині правоохоронці затримали чоловіка, який намагався за сприяння у пропуску через кордон з України до рф групи осіб надати службовій особі Держприкордонслужби неправомірну вигоду.

В ході контролю за вчиненням кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 369 КК України, правоохоронцями затримано правопорушника безпосередньо під час надання прикордоннику другої частини неправомірної вигоди у розмірі 600 євро, 300 доларів та 4 тис. грн. Загальна сума неправомірної вигоди складає 600 євро, 300 доларів та 24 тис. грн.

Fx70fLZWAAExSaj

Слідством встановлено, що чоловік намагався через підкуп прикордонника незаконно переправити через один із тимчасово закритих пунктів пропуску з України в рф 5 громадянок України. Як з’ясувалося, одна з громадянок прямувала до своїх родичів, решта – мали при собі посвідки на постійне місце проживання на території російської федерації.

Наразі чоловіка 1983 року народження затримано в порядку ст. 208 КПК України. Також вирішується питання про оголошення йому підозр за ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі)КК України. Тривають слідчі дії.

Fx70fLfWIAErz6j

Відносно 5 громадянок України складені протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 204-1 КУпАП, за спробу незаконного перетинання державного кордону України їм загрожує адміністративна відповідальність.

Заходи проводились за процесуального керівництва Сумської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, спільною міжвідомчою групою, до якої увійшли офіцери відділу внутрішньої та власної безпеки по Сумському прикордонному загону та слідчі ГУНП в Сумській області.

Джерело: ДПСУ

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа