Матері російського диверсанта дозволили зустріч із сином

B суботу, 22 липня, вперше за місяць перебування затриманого розвідниками 93-тя ОМБр російського військового Віктора Агеєва в СІЗО на Луганщині, до нього завітала матір. Загалом вони не бачилися чотири місяці.
ageev
«Рано вранці ми зі Світланою Агеєвою приїхали на поїзді до Харкова, звідти відразу до Старобільська на машині. Тут в СІЗО утримується єфрейтор Віктор Агєєв. Ми зайшли всередину, тут все було за правилами. Світлана Вікторівна написала заяву на побачення, після чого зустріч відбулася. Спочатку мама побачила сина при журналістах, разом зі мною тут присутні колеги з іноземних видань, а зараз Світлана Агєєва розмовляє з Віктором наодинці. Тобто обіцянки були виконані», – розповів російський кореспондент, який супроводжував матір полоненого.
За словами кореспондента, за місяць перебування Агеєва в СІЗО, до нього жодного разу не навідалися представники російської влади.
«Я дізнався, що ніхто з російських представників за цей вже майже місяць, який він знаходиться під вартою, до нього не приходив. Навіть російський консул. Хоча що в Харкові є консульство. І це незважаючи на те, що Світлана Агєєва через “Нову газету” зверталася до російського керівництва – президента, міністра оборони, до МЗС – з проханням про допомогу», – наголошує журналіст.
«Зараз я вже можу сказати хто допомагав організувати цю зустріч. Це Адміністрація Президента України Петро Порошенко і це Служба безпеки України. Мама Віктора Агєєва вже висловила їм слова великої вдячності за це», – додав він та, крім того, зазначив, що матір Агеєва спочатку переймалася, що може зіткнутися в Україні з агресією.
Нагадаємо, у Луганській області підчас боєзіткнення розвідники 93 окремої механізованої бригади затримали російського військовослужбовця Віктора Агеєва, якого, за даними ВВС, викликали на службу в Алтайському краї. Його матір, друзі і колишні товариші по службі підтвердили, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року.
Матір Агеєва наполягає на тому, що її син перебував на службі у ЗС РФ і навіть отримав у травні цього року звання єфрейтора. Тоді як у міноборони РФ цинічно заявили, що полонений українцями в Луганській області росіянин в минулому році звільнився в запас.
В інтерв’ю ТСН Тиждень Aндрієві Цаплієнку Агеєв розповідав, що приїхав до України «захищати братський народ». Про “братський народ” ми сьогодні розмістили новину тут.

Джерело: 93-тя ОМБр

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа