«Лижний інструктор» чи все таки адміністрація університету?

В КНУ ім. Т.Шевченка триває конфлікт між студентами і викладачем історичного факультету університету Гоманом Юрієм Олексійовичем, якому закидають намагання вплинути на результати виборів голови студпарламенту факультету.

Світлина від ПатріотINFORM.

Нещодавно зясувалася ще одна цікава обставина: виявляється, 19 квітня 2018 року Гоман від імені КНУ підписав угоду про співробітництво  з Ректором Університету Шуаїб-Дуккалі Я.Буралеб (м.Ель-Джадіда). Про це є інформація на офіційному сайті Посольства України в Марокко.

Світлина від ПатріотINFORM.

Цікаво, що цю інформацію також оприлюднив ніхто інший як Віктор Люстей – людина, яку Гоман закликав підтримати на посаду Студентського парламенту  історичного факультету. Цікаво, що на франкомовній сторінці сайту Посольства Гоман фігурує (очевидно, помилково, через непоінформованість прес-служби Посольства) як декан факультету.

Попри те, що Гоман хоч і не є деканом істфаку, але підписував угоду, це може означати або те, що він діяв без згоди КНУ та адміністрації факультету (як Каськів свого часу, який підписав  угоду з іспанським лижним інструктором), або він був уповноваженим керівництвом КНУ вчиняти такі дії, а це означає, що можна говорити про приналежність Гомана до адміністрації КНУ.

А між тим, в пункті 8 статті 40 Закону України «Про вищу освіту» чітко сказано «Адміністрація вищого навчального закладу не має права втручатися в діяльність органів студентського самоврядування». Отже, якщо Гоман дійсно має відношення до адміністрації КНУ, можна говорити про пряме порушення ним норм Закону «про вищу освіту».

Нагадаємо, студенти істфаку вже звернулися до Міністерства освіти і науки України та до ректора КНУ  ім. Шевченка з проханням належним чином відреагувати на ситуацію, яка сталася довкола виборів керівника Студентського парламенту факультету.

ОПАД

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа