Львів сиротіє великими

valentynMoroz

16 квітня, на 84-му році життя Він відійшов до Господа. Запальний дисидент, знаний історик, блискучий публіцист, активний журналіст, невгамовний громадсько-політичний діяч, незламний політв’язень комуністичної тиранії, навчитель для багатьох істориків. Для мене також. Валентин Мороз свідомо обрав свій тернистий шлях боротьби за Україну та українське ще з юначих років. Сутність вибору висловив категорично у відомому
моральному імперативі: «Україна є для мене найвищою вартістю, через яку я не можу ніколи переступити!» А ще він залишив такі рядки-роздуми: «Між життям і смертю немає принципової різниці з точки зору вічности… Якщо переді мною довгий ряд моїх українських предків; якщо за мною довгий ряд українських нащадків, то моє Я не припиняється з моєю фізичною смертю. Тоді я безкінечний і незнищимий; між моїм фізичним існуванням і наступним – тільки протинок…»
Ми мусимо пам‘ятати, що ми вічні на цій землі, тільки її збережімо! Україну! Як прагнув та робив Валентин Мороз. Світла пам‘ять! Співчуття родині та близьким.

Ігор Ходак

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа