КВУ назвав союзників «Слуги Народу» в Раді

kvu

Найчастіше прийняті під час 2 сесії Ради закони підтримували депутати «Слуги Народу», «Голосу» та групи «Довіра». Про це йдеться в дослідженні КВУ: «Підсумки 2 сесії Верховної Ради».

У середньому за прийняті закони голосували 299 народних депутатів.

Рекордну підтримку депутатів отримав закон про скасування депутатської недоторканності (№7203) – «за» проголосували 373 парламентарі.

Серед фракцій ВР найчастіше за прийняті закони голосували депутати «Слуги Народу». Як правило, кнопку «за» натискали 227 депутатів фракції або 91% від її складу. Однак третина законів все ж не були б прийняті, якби враховувалися лише голоси депутатів СН. Мова йде про 51 прийнятий закон, за який проголосували менше, ніж 226 депутатів «Слуги Народу». До прикладу, закон про концесію (№1046) підтримали лише 207 депутатів фракції, закон щодо виконання військового обов’язку (№0906) – 212 депутатів, закон щодо заборони суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону (№0873) – 217 депутатів.

На другому місці за підтримкою прийнятих законів – фракція «Голос». Як правило «за» голосували 67% депутатів фракції. Рекордну підтримку фракції отримали закони про підтримку скаутського руху (№0976, «за» проголосували 20 депутатів «Голосу»), про зменшення тиску на бізнес з боку органів ринкового нагляду (№2172, «за» 20 депутатів) та щодо оформлення документів, що посвідчують особу, які стосуються заходів на період проведення антитерористичної операції (№0933, «за» 20 депутатів).

На третьому місці – новостворена група «Довіра» із показником підтримки в 63%. Найбільше голосів «за» депутати групи віддали за закон щодо уточнення положень щодо зняття депутатської недоторканності (№2237», «за» 17 депутатів групи) та закон, що стосується вдосконалення освітньої діяльності у сфері вищої освіти (№2299, «за» 17 депутатів).

Нижчі показники підтримки прийнятих законів у «Європейської солідарності» – 49%, групи «За майбутнє» – 48%, ВО «Батьківщина» – 39%.

Майже не підтримували прийняті закони депутати «Опозиційної платформи За життя». В середньому голосували «за» 21% депутатів фракції. За 49 законів депутати ОПЗЖ не віддали жодного голосу. За 18 законів схвально голосували лише 1-2 депутати фракції. Однак окремі закони фракція ОПЗЖ підтримала майже в повному складі. Так, за закон, який продовжує дію особливого порядку місцевого самоврядування в ОРДЛО, проголосували відразу 34 депутати ОПЗЖ.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа