ISW: у районі Бахмута окупанти перейшли до оборони

бахмут4

Темпи наступальних дій росії та України в районі Бахмута станом на 1 червня залишаються низькими. Армія рф намагалася штурмувати позиції ЗСУ поблизу Оріхово-Василівки та  Білої Гори.

Такі дані наводить Інститут вивчення війни (ISW).

Західні експерти, посилаючись на Генштаб України, оцінюють, що напередодні російські війська вели безуспішні наступальні дії поблизу Оріхово-Василівки (11 км на північний схід від Бахмута) та Білої Гори (12 км на південний захід).

Аналітики, з посиланням на командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Сирського, зауважили, що окупанти перейшли до оборони в районі Бахмута. Також росіяни зменшили активні дії та посилили артилерійський вогонь. Генерал-полковник підкреслив, що ворог прагне перехопити ініціативу, щоб не допустити українських контрнаступальних дій та самому перейти у наступ.

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що українські війська зберігають контроль над південно-західною околицею та в’їздом до Бахмута. Вона додала, що просування українських військ на флангах Бахмута призупинилося декілька днів тому. За її словами, Сили оборони не стоять, а виконують інші військові задачі, спрямовані на підвищення боєздатності.

Відомий російський блогер стверджував, що армія рф відкинула українські сили біля Берхівського водосховища (4 км на північний захід від Бахмута).

Фінансист ПВК «вагнер» євген пріґожин заявив, що більшість бойовиків вже покинули Бахмут. За його словами, решта найманців виїдуть до 5 червня. Він також заявив, що «вагнер» протягом місяця відпочиватиме і тренуватиметься в тилових районах Луганської та Донецької областей. Також пріґожин підкреслив, що хоче, щоб його найманці воювали на фронті, де вони могли б самостійно виконувати всі завдання.

Bakhmut_Battle_Map_Draft_June_12023_f0f3eАктуальна карта боїв в районі Бахмута. Фото: Інститут вивчення війни

Джерело: bahmut.in.ua

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа