Історичний календар: річниця розгрому “ваґнера” в Сирії

FoXPgDgXsAAS4Qd

Цей День в новітній історії
🔥 В ніч з 7 на 8 лютого 2018 року Збройні сили США завдали ракетно-повітряний удар, знищивши російську оперативну бронетанкову групу в Сирії. Удар був нанесений у відповідь на спробу штурмової групи із числа російських найманців «ЧВК Вагнера» (які безпосередньо знаходяться у підпорядкуванні ГШ ЗС Росії) висунутися в район заводу з переробки природного газу «Коноко» неподалік Хішама, щоб захопити його.
🔥 7 лютого 2018 о 22:00 за місцевим часом «вагнерівці» у складі двох батальйонно-тактичних груп (БТГр), кожна з яких мала 3 роти, похідною колоною рушили в сторону газового родовища «Коноко». Вони розпочали атаку на позиції курдів та американців із захопленого раніше плацдарму на лівому березі Євфрату. На пропозиції американської сторони ще на стадії розгортання російських сил припинити просування у бік американо-курдських позицій, російський штаб традиційно відповідав, що з їх боку «нічого не відбувається» та «їх там немає».
🔥 «Ну немає, так немає», мабуть, подумали американці і рознесли 2 російсько-сирійські БТГр вщент, використовуючи MQ-9, B-52, AC-130 та вертольоти AH-64.
В результаті бою повністю були розбиті обидва батальйони «вагнерівців». Практично повністю була знищена 5-та рота. Була також знищена російська група артилерійської підтримки, тилова база та російсько-сирійський штаб в глибині ассадівської території, який керував наступом на курдські позиції.
🔥 Розгром завершився о 5:30 ранку 8 лютого 2018 року. Офіційний штаб російського командування у Сирії запросив по рації у американців перемир’я, щоб евакуювати з поля бою вбитих та поранених.
🔥 Річниця цих подій нагадує, що російські війська розуміють і рахуються тільки із силою. І коли їм дають по зубах, запрошують перемир’я і починають говорити про «мир» та «дружбу».
🔥 Через рік список з 300 російських найманців, які були розгромлені американцями у Сирії, InformNapalm опублікував у таблиці і переклав її на 7 мов.
🔥 Цікаво, що деякі із вбитих найманців раніше воювали проти України на Донбасі, але відплата знайшла їх тільки в Сирії.

Джерело: informnapalm

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа