Хто здав Москві інформацію про поїздку “Тополі” в Польщу?

ihorMazur

Виявляється, на Ігора Мазура була видана НЕ “Червона картка” Інтерполу, яка б одразу викликала відповідну реакцію з боку польських прикордонників, а спеціальне циркулярне розпорядження.

Що це означає: циркулярне розпорядження діє на території конкретної країни, себто надсилається адресно. Скажімо до Польщі. “Червона картка” є на сайті Інтерполу, і її бачать усі. А циркулярне розпорядження надсилається в конкретну країну, і воно не є відкритою інформацією.

Червоні повідомлення (red notice) публікуються в розшуковій системі Інтерполу лише за умови прийнятності відповідного запиту та пройшовши відповідні правові фільтри Генерального секретаріату. Вся ця процедура є складною й довготривалою, тому правоохоронні органи вдаються до публікації повідомлення з назвою diffusion notice, яке є менш формальним, та відрізняється від Red notice тим, що надсилається безпосередньо національним центральним бюро Інтерполу до національного бюро іншої держави і не поширюється на всі 190 країн, які є учасниками Інтерполу.
Якщо поглянути на правила Інтерполу з обробки даних, то можна із впевненістю сказати, що за таким запитом із легкістю можуть затримати особу у відповідній країні, в яку його було надіслано. Але хитрість полягає в тому, що такі запити, на відміну від червоних карток, не висвічуються на сайті Інтерполу, оскільки публікуються внутрішніми каналами Інтерполу, та, відповідно, особа не може мати інформацію про свій розшук.
Єдиним шляхом до з’ясування інформації про такий розшук, є звернення до Комісії по контролю за файлами Інтерполу з відповідним запитом, який розглядається протягом 4 місяців.

Про що це свідчить? Про те, що хтось тут, в Україні, ЗДАВ росіянам інформацію про поїздку Тополі до Польщі на запрошення віце-маршалка Польського Сейму. ЗДАВ! Хтось, хто знав, а це обмежене коло людей.

Цце нагадує ситуацію з вивезенням Миколи Карпюка. Там його здав Фурса, а от хто здав росіянам маршрут Тополі – ще треба з’ясувати!

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа