До ювілею Степана Бандери відбулася наукова конференція

50784645_770380513318448_3041863037809065984_n

30 січня в Історико-меморіальному  музеї Степана Бандери (с. Старий  Угринів Калуського району Івано-Франківської області) відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Український національно-визвольний рух у ХХ столітті: проблеми, досвід, уроки», присвячена 110-річчю від дня народження Провідника ОУН Степана Бандери та 90-річчю з часу створення Організації Українських Націоналістів.

Організаторами виступили Івано-Франківський обласний музей визвольної боротьби імені Степана Бандери та Факультет історії, політології і міжнародних відносин Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. У роботі конференції взяли участь провідні українські вчені з різних куточків України. Робота конференції здійснювалася за такими напрямками: український національно-визвольний рух ХХ століття в міжнародному вимірі; громадсько-політична і державотворча діяльність Степана Бандери; Степан Бандера і збройна боротьба за незалежність України; життя і діяльність Степана Бандери в джерелах та історіографії; Степан Бандера у свідченнях очевидців і спогадах сучасників; родина Бандери в громадсько-політичному, духовному і культурному житті України; вшанування пам’яті Степана Бандери в Україні й за кордоном.

учасники конференції

Загалом для учасників конференції було представлено 40 доповідей. За підсумками роботи конференції планується видання збірника матеріалів.

УІС

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа