До 100-річчя затвердження Тризуба відбудеться круглий стіл

ТРИЗУБ

До 100-річчя затвердження державного герба Української Народної Республіки в Києві відбудеться круглий стіл на тему “Тризуб – державний символ України: від княжих часів до сьогодення”. Плануються виступи відомих істориків та науковців на тему історичних підстав використання Тризуба як державного герба України, перепетій його утвердження як державного символу в часу УНР та в новітній історії України, ролі Тризуба в українській державній та військовій символіці, феномена Тризуба в культурі та мистецтві, державної символіку в конституційних проектах доби Української революції 1917–1921 рр.

22 лютого  

12.00

у приміщенні вченої ради Науково-Дослідницького Інституту Українознавства (2й поверх)

(вул. Ісаакяна, 18)  

   Під час засідання круглого столу історики та науковці обговорять питання тризуба у символіці Давньої Русі; утвердження тризуба державним гербом УНР, Української Держави, ЗУНР, Карпатської України; авторів державних гербів у період Української революції; тризуба у символі національно-визвольного руху в Україні; установлення тризубу державним гербом держави Україна.

Доповідачі:

Павло Гай-Нижник д.і.н., завідувач відділу історичних студій Науково-дослідного інституту українознавства МОН України.

Андрій Пижик к.і.н., доцент, завідувач кафедри новітньої історії України Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Олег Однороженко д.і.н., старший науковий співробітник відділу теорії і методики археографії та джерелознавчих наук Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.С.Грушевського НАН України.

Юрій Савчук к.і.н., старший науковий співробітник відділу спеціальних галузей історичної науки та електронних інформаційних ресурсів Інституту історії України НАН України.

Микола Чмир к.і.н., головний редактор журналу «Колекціон», член Комісії державних нагород і геральдики при Президентові України.

Арсен Зінченко д.і.н., провідний науковий співробітник відділу культурологічних досліджень Науково-дослідного  інституту  українознавства  МОН України, депутат І скликання.

Дмитро Піркл медальєр, збирач старовини, меценат та благодійник.

Організатори заходу:

Науково-дослідний інститут українознавства МОН України

Український інститут національної пам’яті

Київський національний університет імені Тараса Шевченка

Київська міська державна адміністрація

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа