Чорногорія підтримала вступ України до НАТО

318528370_455695460054269_6276995961609137345_n

Під час онлайн-зустрічі президента України Володимира Зеленського та в о. прем’єр-міністра Чорногорії Дрітана Абазовича підписано спільну декларацію щодо євроатлантичної перспективи України.
«Окрім чіткої та однозначної підтримки України та її європейського майбутнього під час візиту прем’єр-міністра Абазовича до Києва, напередодні надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС, сьогоднішнє підписання є ще одним підтвердженням підтримки нашої країни України в її зусиллях стати повноцінною частиною євроатлантичного суспільства, коли для цього складуться умови», – йдеться в прес-релізі чорногорського уряду.
Це чітке прагнення влади Чорногорії разом із союзниками підтримати українців як через пожертвування 11% коштів з військового бюджету, так і через гуманітарний аспект і прийом тисяч біженців. За співвідношенням прийнятих біженців з України до населення країни, Чорногорія обіймає перше місце серед країн регіону, що було визнано у звіті Єврокомісії, зазначається в повідомленні.
Під час спілкування із Зеленським Абазович підкреслив, що Чорногорія та Україна борються за цінності, які вони поділяють, за солідарність, свободу та демократію. “Ви захищаєте цивілізацію, яка вирішила жити у свободі та демократії. Ми сподіваємося на мир і віримо, що він настане. Поки мир не настане, розраховуйте на підтримку та допомогу Чорногорії в усіх аспектах”, – сказав він.
Абазович побажав Зеленському здоров’я та успіхів. «Перемогти для всіх нас», — сказав чорногорський прем’єр.
Він висловив сподівання, що Зеленський приїде до Подгориці як президент країни, де панують мир і демократія.
Президент Зеленський зазначив, що між Україною та Чорногорією встановлені досить відкриті дружні зв’язки, без таємних чи прихованих намірів, за що він вдячний.
Зеленський подякував Абазовичу за візит до України та народу Чорногорії за підтримку України та гостинність до тих, хто вимушений був залишити Україну.
“Ми бачили вашу підтримку з першого дня, у нас була чудова зустріч в Україні, прем’єр-міністре. Я переконаний, що ви, як і народ Чорногорії, залишитеся з нами до перемоги, яка буде нашою спільною перемогою. Дякую ще раз”, – сказав президент України.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа