Анонс: в Софії Київській відбудеться міжнародна виставка ікон на тему: “Міграція у Біблії”

30 листопада 0 17.00 у Національному заповіднику “Софія Київська” (м. Київ, вул. Володимирська, 24) в музеї “Будинку митрополита” українські, польські та російські майстри презентуватимуть ікони, написані упродовж пленеру “Міграція в Біблії”.

У день відкриття виставки Вхід вільний! В усі інші дні вхід буде платним і кошти підуть на роботу із переселенцями.

Виставка триватиме з 30 листопада 2015 року по 19 січня 2016 року.

Нагадуємо, що з 18 по 30 листопада 2015 року у Михайлівському Золотоверхому монастирі проходив третій міжнародний іконописний пленер “Міграція в Біблії”, де всесвітньо відомі іконописці висвітлювали в іконах значення міграції та переселенців у житті християнина, опираючись на Біблію та слова Ісуса Христа і Його генеалогію.

Відомий іконописець із Польщі Хуберт Кампа на початку пленеру сказав: «Завдяки нашій роботі ми хочемо показати, що міграція не завжди несе в собі трагедію. Вона дає поштовх до змін, певну точку, після якої починається новий етап розвитку. Фрагменти про мігрантів ми бачимо у Писанні, більше того, сама людська історія починається з вигнання Адама та Єви з раю. Ікони з нашого пленеру будуть містити і сучасні сюжети, зокрема про Сирію та інші країни, до яких прикута увага всього світу».

Запрошуємо всіх відвідати виставку ікон та на власні очі побачити творіння всесвітньо відомих іконописців.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа