Анонс: рейс COVID19 Торонто-Київ

Для тих громадян України, які хочуть повернутись на Батьківщину в умовах пандемії коронавірусу в світі.
26 березня 2020 спеціальний рейс з Торонто до Києва. Квитки можна придбати на сайті авіакомпанії МАУ: https://www.flyuia.com/ca/ua/information/fly-home

90236537_10218871825579375_439470494064836608_n

Andriy Shevchenko, Посол України в Канаді

Дорогі українці в Канаді!

Нам вдалося – спільно з Посольством Канади в Україні та МАУ – організувати спецрейс Київ-Торонто-Київ, який має повернути громадян України і Канади додому. Є пасажири, які добиратимуться з Ванкувера, – це може бути географічно наймасштабніша операція з усіх, які зараз здійснює МЗС. Прошу тримати кулаки.

Ми зібрали докупи найважливішу інформацію про рейс.

Прохання максимально поширити, щоб достукатися до всіх наших громадян у Канаді!

Отже, що треба знати?

Рейс. Борт Toronto Pearson – Бориспіль вилітає у четвер, 26 березня, о 17:00. Приліт до Києва – у п’ятницю, о 9:30. Рейс з Києва на Торонто чекаємо у середу. Квитки можна придбати на сайті МАУ за посиланням: https://www.flyuia.com/ca/ua/information/fly-home.

Хто може летіти? Рейс призначений для громадян України. Від 16 березня припинено в’їзд в Україну іноземців та осіб без громадянства (є кілька винятків – власники посвідчень про проживання в Україні, дипломати, члени їхніх родин). Якщо є сумніви щодо Вашого статусу, пишіть або дзвоніть – уточнимо.

Чи планується безкоштовний рейс в Україну? Наразі – ні. Ми розуміємо бажання багатьох, щоб МАУ зробили рейс у четвер безкоштовним. Так не буде: у абсолютній більшості випадків, де комерційні перевізники задіяні для повернення додому громадян України, Канади, інших країн, за квиток платить пасажир. Ми вдячні МАУ за готовність летіти у нинішніх умовах і просимо всіх з розумінням ставитися до української авіакомпанії, яка переживає найскладніший рік у своїй історії. Ми розраховуємо при цьому на справедливу ціну квитка.

Реєстрація на рейс у Торонто проходитиме на стійці МАУ в аеропорту Pearson за стандартною процедурою. Зі зрозумілих причин ми НЕ плануємо збирати пасажирів перед вильотом. Але Ви знайдете нас на реєстрації: я і мої колеги з Посольства та з нашого Генконсульства у Торонто будемо в аеропорту. Проблеми, запитання – дайте знати.

Безпека. Просимо потурбуватися про Ваш індивідуальний захист в аеропортах та у літаку – маска, перчатки, антисептик – все, що зробить Вашу дорогу спокійнішою і зменшить шанси для вірусу.

Кого допускатимуть на рейс? Перед посадкою просимо бути готовими до перевірки на основні прояви коронавірусу – температура, кашель, ускладнене дихання. Медичні протоколи уточнюються, але загалом виходьте з того, що пасажирів з очевидними симптомами на борт не пустять.

Що буде після прильоту? При виході з літака Вам поміряють температуру і перевірять на інші симптоми коронавірусу. Вас також попросять залишити адресу, за якою Вас можна буде розшукати у наступні 14 днів. Україна покладається на те, що Ви проведете 2 наступні тижні в самоізоляції, – прохання поставитися до цього серйозно. Ваш рейс зустрічатимуть лікарі – на випадок, якщо у когось з пасажирів виявлять ознаки хвороби.

Що робити, якщо у Вас є ще запитання? Пишіть, дзвоніть – ми цілодобово працюємо для Вас.

Наші контакти:
Посольство (Оттава): [email protected]; +1 (613) 617-2335.
Генконсульство у Торонто: [email protected]; +1(416) 848-9320.
Генконсульство в Едмонтоні: [email protected]; +1(587) 930-2290.

Коли ми у 2018 відкривали прямий рейс Торонто-Київ, не думав, що цей маршрут може виявитися майже «лінією життя» для наших громадян в умовах світової кризи. Сьогодні бажаємо одного – щоб всі ті, кого зараз так чекають в Україні, долетіли щасливими і здоровими!

Вітання рідній Батьківщині!

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа