Анонс: протест на захист Віталія Марківа в Римі

markivflyer

ШАНОВНІ УКРАЇНЦІ!

Як відомо, 30 червня 2017 року, в аеропорту м. Болонія, було заарештовано старшого сержанта Національної Гвардії України Віталія Марківа за абсурдними звинуваченнями у вбивстві італійського фотографа Андреа Роккеллі та перекладача Андрія Миронова. Незважаючи на відсутність будь яких об’єктивних доказів, які б підтверджували причетність Віталія Марківа до цієї трагедії, він протягом шести місяців продовжує перебувати у в’язниці суворого режиму в м. Мілан. На жаль, всі неодноразові прохання захисту про зміну запобіжного заходу були відхилені. Мають місце певні процесуальні порушення, зокрема, щодо часових термінів, ігноруються документи правоохоронних органів України, в засобах масової інформації Італії Віталій змальовується як «жорстокий вбивця», формуючи, таким чином, в італійському суспільстві завідомо необ’єктивну громадську думку про українського військового.

В ситуації, що склалася українська громада не може і далі мовчки спостерігати за цим процесом. Вважаємо нашим обов’язком публічно заявити нашу позицію, провівши маніфестацію під стінами Міністерства Юстиції в Римі. Метою акції є привернути увагу як італійського суспільства, так і відповідальних посадових осіб міністерства до «справи Марківа», висловити моральну підтримку українському військовому у цей, важкий для нього, час та наголосити на неприпустимості політизації цієї справи. Ми продовжуємо довіряти італійському правосуддю і віримо, що незалежний суд найближчим часом виправдає Віталія Марківа.

Оргкомітет Євромайдан Рим, Конгрес Українців в Італії та активісти української громади регіону Марке запрошують небайдужих українців та всіх людей доброї волі взяти участь у протестній акції, яка відбудеться в четвер, 25 січня 2018 в 14.30 за адресою Piazza B.Cairoli, Roma (поблизу Міністерства Юстиції Італії).

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа