Анонс: Міжнародний науково-практичний семінар «Питання сертифікації української мови як іноземної для дітей: вивчення досвіду інших мов»

Місце проведення:

Дата і час:

Організатор:

Головний корпус НУ «Львівська політехніка», ауд. 226 (ІІ поверх),

вул. С. Бандери, 12

29 травня 2019 р. о 10.00 год.

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою (МІОК)

МІОК проводить Міжнародний науково-практичний семінар «Питання сертифікації української мови як іноземної для дітей: вивчення досвіду інших мов».

Це другий із серії запланованих цьогорічних заходів, присвячених проблематиці викладання та вивчення української мови як іноземної (УМІ).

Сьогодні скласти іспит на знання англійської, французької чи іншої іноземної мови та отримати сертифікат на рівень володіння мовою може кожен охочий, незалежно від віку. На даний час немає можливості отримати сертифікат з УМІ, попри те, що розроблено Стандартизовані вимоги до рівнів володіння українською мовою як іноземною А1 – С2. Питання сертифікації УМІ для дітей взагалі залишається поза увагою розробників. Тому МІОК ініціює семінар, який має стати стартовим майданчиком для вирішення проблеми розробки стандартизації та сертифікації УМІ для дітей, оскільки є великий запит від українських шкіл вихідного дня за кордоном. Його метою є вивчити досвід стандартизації та сертифікації мови як іноземної для дітей від фахівців, які викладають іноземні мови, для формування рекомендацій щодо створення відповідних центрів сертифікації з УМІ.

До участі в семінарі запрошено вчителів українознавчих шкіл вихідного дня за кордоном, освітян зі Львова, фахівців з лінгводидактики. Відбуватиметься онлайн-трансляція заходу, що дасть змогу колегам із-за кордону долучитися до обговорення.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа