Анонс: акція у Харкові “Розвивай українську! Щебечи солов’їною!” до Дня української мови та писемності

афіша фб

Ми так старанно намагаємось вчити англійську та інші іноземні мови, а чи знаємо достатньо рідну «солов’їну»? Чи уроки української залишились, як згадки зі школи, чи говорити українською нині модно? Дедалі більше українців свідомо переходять на українську і Шевченкове: «і чужому научайтесь, й свого не цурайтесь» набуває нової актуальності.
?9 листопада – не просто субота, це День української писемності та мови, і ВІ “Активна Громада» запрошує взяти участь у всеукраїнській акції: “Розвивай українську! Щебечи солов’їною!”.
Традиційно, 9 листопада українці пишуть «диктант національної єдності». Однак, ми пропонуємо по-новому відзначити цей день.
?Як саме? Спільно розгадати кросворд, який допоможе комусь дізнатися, а комусь пригадати цікаві факти про українську мову, обговорити її важливість та визначити, як ми самі можемо сприяти розвитку нашої мови. Під час акції учасники не тільки розгадуватимуть кросворд, але й напишуть свої улюблені українські слова.
Дізнаємося яке місце займає українська мова в житті українців? які слова найбільше подобаються українцям та чому? як учасники акції бачать свою роль у збережені та поширені української мови? що вони вже роблять для розвитку мови та, що вони готові робити далі?

Акція одночасно проходитиме у 25 містах у різних куточках України.
Всеукраїнська ініціатива «Активна Громада» – об’єднання людей та громадських рухів задля самоорганізації та участі у вирішенні місцевих проблем. Ініціатива створена в межах діяльності Інституту «Республіка» і працює задля підвищення свідомої активності громадян.

?Дата: 9 листопада о 14:00
?Місто та місце: м. Харків, пл. Конституції (біля пам’ятника незалежності).
?Мета акції: дізнатися, як добре ми знаємо нашу мову, її історію, чи віримо ми стереотипам та, що кожен з нас готовий робити для розвитку української мови?

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа