Американці офіційно схвалили український наступ під Авдіївкою (лист місії додається)

US-OSCEМісія Сполучених Штатів Америки при Організації з безпеки і співпраці в Європі випустила спеціальну заяву у зв’язку з агресією РФ в Авдіївці, в якій вона закликала Москву і підконтрольні їй окупаційні сили припинити спроби захопити нові території, відвести сили від лінії зіткнення і забезпечити проведення ремонту міської інфраструктури, критично важливої для виживання тисяч городян, які залишаються без світла і тепла в сильний мороз. Згідно з документом, Сполучені Штати вустами свого представника звинувачують Росію у відновленні боїв під Авдіївкою, а також визнають, що українським силам вдалося відбити атаку об’єднаних російсько-сепаратистських сил в Авдіївці. Це розходиться з позицією російської сторони, яка вважає, що порушником режиму тиші є Київ, і вважає, що гібридним силам вдалося просунутися при штурмі.

mission_letter_Avd

Наводимо переклад фрагменту листа Місії до штаб-квартири ОБСЄ (бажаючі можуть подивитися оригінал ось тут)

“26 січня Росія Федерація попередила Постійну раду про високий ризик військової ескалації на сході України. Через два дні, 28 січня, протистояння значно загострилося. Об’єднані російсько-сепаратистські сили почали штурм українських позицій в Авдіївці та її околицях. Боротьба стала настільки інтенсивною, що Спеціальна місія з моніторингу назвала “незліченним” число порушень режиму припинення вогню – їх кількість перевищила 2300 за 24 години.

Незважаючи на те, що Збройні Сили України відбили російсько-сепаратистський наступ, бойові дії забрали життя восьми українських солдатів і призвели до поранень двадцяти шести. У відповідь на цю агресивну поведінку Україна створила нову, більш виправдану позицію української сторони на лінії зіткнення на південь від Авдіївки. (виділення наше). В кінцевому рахунку, тільки роз’єднання сил і виведення важких озброєнь з обох сторін від лінії зіткнення – як це передбачено мінських угодами – дозволить забезпечити стійке припинення вогню, яке залишається вкрай актуальним для народу України.”

Далі в листі про необхідність гуманітарної допомоги постраждалому цивільному населенню. Нам же більше йдеться про плачі тих ЗМІ, які стверджують, що Трамп у розмові з Путіним “злив” Україну. Якже, Америка “зливає”… Називаючи позиції, відібрані у гібридів, “більш виправданими”. Якщо Україна твердо стоятиме на своєму, нас ніхто і ніщо не “зіллє”. “Бо плач не дав нікому ще свободи”

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа