Активісти патріотичних організацій Полтавщини підтримали ініціативу «Стоп реванш»

марш вільних людей

У Києві стартувала громадська ініціатива «Стоп реванш». За маршрутом «стадіон «Динамо» – Верховна Рада» відбувся марш учасників ініціативи, а потім біля стін парламенту – мітинг-пікет. Близько тисячі патріотів вимагали прийняття низки законів. Участь у акції взяли й представники ГО з Полтавщини – мережі «Вільні люди», товариства «Просвіта», Молодіжного Націоналістичного конгресу.

Олег Пустовгар(Просвіта),Тарас Шамайда(ГО Простір Свободи),Іван Кішка(ГО МНК) - копия

Учасник столичних заходів ініціативи «Стоп реванш», перший заступник голови Полтавського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка Олег Пустовгар говорить, що громадськість прагне привернути увагу парламентарів до законопроектів, які покликані прискорити звільнення України від російської окупації у всіх вимірах – збройному, економічному, інформаційно-культурному, релігійному тощо. «Я вважаю, що за останні три роки чинною владою зроблено немало для українізації країни, для впровадження політики національної ідентичності і протидії російській агресії. Але, на жаль, тактика малих кроків не завжди є ефективною. Якщо образно говорити, то пуповину з “русским миром” не розірвано, а зроблено суттєві надрізи. Мені імпонує позиція національної ініціативи “Стоп реванш”, що цю пуповину потрібно одним різким рухом перерізати і назавжди порвати з російським імперіалізмом. Або він нас знищить, або Україна стане тим чинником, який розвалить Російську імперію», – наголосив Олег Пустовгар у коментарі полтавським ЗМІ.

Олігархи-обличчя реваншу

Основні законодавчі вимоги ініціативи:

1. Про деокупацію та реінтеграцію Донбасу (№ 7163).

2. Про колабораціонізм (№7425, №7426, №5086).

3. Про Антикорупційний суд із врахуванням зауважень Венеціанської комісії.
4. Про гуманітарну деокупацію – законопроекти про українську мову, Церкву тощо для комплексної протидії впливу Росії (№4511, №2858, №6623, №5670-Д).

5. Про санкції проти держави-агресора Російської Федерації. Ввести санкції проти російських та проросійських олігархів, притягнути до відповідальності Фірташа, Льовочкіна, Новинського, Медведчука, Ахметова та ін. (№2509, №2607, №5397, №2624, №3779).

учасники

До мітингарів виходили народні депутати Андрій Левус і Сергій Висоцький. Вони повністю підтримують вимоги та є авторами кількох із зазначених законопроектів. На зібранні поширено відозву ініціативи «Стоп реванш». У ній зазначається: “Ми напередодні подій, аналогічних до зриву підписання Угоди у Вільнюсі. Від нас залежить, яким курсом далі рухатиметься Україна. Шляхом оновлення і опору окупантам, чи манівцями капітуляції і реваншу.  Зрив  антикорупційної  реформи веде до ізоляції держави, а отже до реваншу. Тому ми вимагаємо нормального закону про антикорупційний суд. Нас знову годують казочками про мир на умовах окупантів. Тобто про капітуляцію і реванш проросійського курсу. Ми вимагаємо на законодавчому рівні визнати РФ агресором, а Крим і Донбас – окупованими територіями.

фото проти яника
США застосували санкції щодо Медведчука, активи Ахметова на Заході арештовані. В Україні ці двоє, плюс всілякі бойки, мураєви, льовочкіни, як вареники в маслі. Хіба це не реванш? Ми прагнемо, щоб вони були покарані, як і колаборанти, що з хлібом-сіллю зустрічали на Донбасі російських окупантів у 2014 році. Більшість обленерго в Україні належить громадянину країни-агресора  Бабакову. В Україні працює безліч окупаційного бізнесу. Ці гроші йдуть і на реванш, і на вбивство українських  Героїв на сході. Ми вимагаємо санкцій і націоналізації майна окупантів. Московська «церква» і квазікультура  руйнують духовний простір нації. Вони готують реванш проросійських сил. Ми хочемо це зупинити».

Фото-біля стадіону Динамо

Учасники маршу символічно спалили прапор РФ, аби продемонструвати, що в Україні не повинен панувати російський окупант.

За матеріалами інтернет-джерел підготовлено

Прес-центром Полтавського

обласного товариства «Просвіта»

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа