Аґенція розвідки з відкритих джерел ідентифікувала другого отруйника Скрипаля

petrov-2

Аґенція розвідки з відкритих джерел Bellingcat остаточно визначила другого підозрюваного у справі отруєння Скріпалів, того, який подорожував під псевдонімом “Олександр Петров”. Bellingcat раніше подавав докази того, що “Петров” не є автентичною особою, але таємним псевдонімом для російського офіцера військової розвідки.

«Тепер ми ідентифікували “Петрова” як д-ра Олександра Мішкіна, кваліфікованого лікаря за наймом російської ГРУ

Mishkin_passport

Олександр Мішкін народився 13.07.1979 року в селі Лойга, в Архангельській області Північної Росії. Він навчався та закінчив одну з російських елітних військових медичних академій та пройшов підготовку в якості військового лікаря для військово-морських сил Росії.

Під час своїх медичних навчань Г.Мішкін був залучений до ГРУ, а 2010 року переїхав до Москви, де отримав таємну ідентичність, включаючи другий національний ідентифікаційний номер та закордонний паспорт, під псевдонімом Олександра Петрова.

У період з 2011 по 2018 рр. Олександр Мішкін багато подорожував під його новою ідентичністю. Bellingcat визначила багаторазові поїздки до України та самопроголошену Придністровську республіку, остання з яких ще відбулася під час Майдану в Києві в грудні 2013 року.

На відміну від справи Анатолія Чепіги, біографія “Петрова” зберігає більшість біографічних характеристик справжнього Мішкіна, таку як точна дата народження, ім’я та по батькові, а також прізвища батьків.

Джерело: отримано з розсилки аґенції Bellingcat

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа