Чи це українська Церква? *)

Святослав Караванський

Нахабство і українофобство владики Російської Православної Церкви в Україні Онопрія при потуранні української влади перейшло всі межі. Почавши з Нового 2016 року він наказав цій Церкві молитися не за державу Україна, а за “русскую державу”.

Цей промосковський і пропутинський хід Онопрія не може не викликати відповіді з боку, коли не чільної влади, то патріотичних депутатів у Верховній Раді України. Ці депутати мають припинити антидержавне маскування згаданої Церкви.

Під іменем української ця Церква підтримує російську агресію в Україні.

Чого варта лише відмова служителів цієї Церкви відспівувати загиблих воїнів АТО? Це відверта прогітлерівськ акція Церкви, яка замаскувалась під українську Церкву.

Коли український нарід проголосив Незалежність України, московська Російська Православна Церква переназвала РПЦ в Україні на УПЦ Московського Патріярхату. Це був маскувальний крок з боку РПЦ, для маскування своєї анидержавної роботи в Україні.

Щойно народсжена українська держава мала багато невідкладних клопотів і не звернула належної уваги на маскувально-диверсійний крок Московської Церкви. І ця назва закріпилася за цілком неукраїнською Церквою, яка продовж усіх років Незалежности підступно боролася проти Української Держави. Бо не бувши підлеглою українським вірянам і українським церковним гієрархам, вона була чужорідним тілом у державі. Але нормальні й навіть дружнні стосунки незалежних постсовєтських держав не викликали з боку українців будь-яких кроків у відповідь на маскувальні дії РПЦ в Українні.

Але агресія Московського Гітлера проти України змінила добросусідські стосунки між державами СНД, а також між Церквами. РПЦ в Україні зайняла відверту прогітлерівську позицію, показавши себе не Церквою від Бога, а Церквою від Сатани. Держава, яка вдалася до агресії з убиствами, грабежами та ґвалтуваннями на ділі виявила свою зневагу до Бога і до Божих заповідей. Це не Бог надихнув московського Гітлера на бандитизм, а Сатана. Бог не міг схвалити порушення Божих законів. А Церква, яка підтримує сатанинські дії Гітлера не є Церквою від Бога. Московська РПЦ – Церква Сатани, який замаскувавшись під Боже ім’я діє проти Бога. Діючи проти Бога, РПЦ замаскувалася під назву української Церкви. Захисники убивств і грабежів, замаскувались під українців, які в очах цілого світу є борцями за Божу правду проти убивць, грабіжників та ґвалтівників.

Ім’я Україна, український стали сьогодні синонімом Божої справедливости. Тому українські патреіоти-депутати Верховної Ради України мусять відібрати безцеремонно присвоєне ім’я України Московською Сатанинською Церквою. Церква ця не українська ні духом ні діями. Хай несе своє справжнє ім’я: Російська Православна Церква.

Верховна Рада українського народу має незаперечне право заборонти ворогам України маскуватися під українське ім’я. Завтра терористи й убивці ДНР та ЛНР назвуть себе для маскування українськими і будуть шитися под українців.

Верховна Рада мусить раз і назавжди заборонити диверсантам і терористам зватися українськими. Московська Православна Церква в Україні має зватися такою, якою вона є насправді: РПЦ, тобто Російська Православна Церква або Розвідчий Православний Центр Путина в Україні.

І це буде справедливо і по-Божому.

*) Зберігаємо правопис автора

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа