Зустріч із родинами загиблих Героїв України та Народних Героїв України

14 жовтня 2017 р. о 12:00 у Національному музеї історії України у Другій світовій війні (вул. Лаврська, 24) з нагоди Дня захисника України відбудеться зустріч із родинами загиблих Народних Героїв України.

Національний музей історії України у Другій світовій війні відкрив мультимедійний проект, присвячений загиблим у боях за незалежність і територіальну цілісність України. Мартиролог розміщено під склепінням Московської брами ХVІІІ століття, яка свого часу була південним в’їздом до Печерської фортеці. Через неї проходила Стара Наводницька дорога, що вела до Москви. Саме звідти в ХХІ столітті прийшла в Україну війна, яка день за днем забирає життя наших найкращих громадян.

На сьогодні Мартиролог містить 3 222 прізвища та портрети загиблих військовослужбовців з усіх силових відомств України, волонтерів та громадських активістів, долі яких обірвала підступна війна. Є серед них й імена Героїв України та Народних Героїв України.

Покрова Пресвятої Богородиці, День українського козацтва і День захисника України – це не тільки священна нагода ще раз подякувати й помолитися за спокій наших полеглих побратимів, а й можливість поспілкуватися й підтримати їхні родини.

У програмі зустрічі:

12:00 Ушанування пам’яті полеглих Героїв під склепінням Брами, де розміщено Мартиролог загиблих у боях за незалежність і територіальну цілісність України на східних теренах (вул. Лаврська, 24, територія Меморіалу).

13:00 Презентація виставкового проекту «Український Схід» та фотовиставки «Об’єктивНА історія» (головна експозиція Музею).

14:00 Тепла зустріч у колі друзів, концертна програма (кінолекційна зала), майстер-класи для дітей.

Для вшанування Героїв сучасності та ознайомлення з винятковою експозицією в Національний музей історії України у Другій світовій війні запрошені родини загиблих воїнів, ветерани АТО, волонтери та всі небайдужі.

Вхід вільний

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа