Знайдені ексклюзивні фото культового співака Джима Моррісона 1966 року, де він в українській вишиванці

Фотографував Моррісона американський фотограф Гай Вебстер.

За легендою цю сорочку Джімові подарував Андрій Ворхола (Andy Worhol), а ось, що розказала мені сьогодні пані Галина Хом’як:
У 1968-69 роках вона навчалася в Нью-Йоркському університеті, а кілька годин на тиждень підробляла у “SURMA Ukrainian book and music store” – українській етно-крамниці, що і досі є на 11 E 7th St . Наші вишиванки завжди були ходовим товаром, а особливо модними — наприкінці 60-х початку 70-х років.
У свої «зміни» пані Галина особисто бачила, як їх придбали Jimmy Hendrix, Robert Redford, Candice Bergen i Woody Allen. Виявляється, що побачити таких людей в українській крамничці на Сьомій Стріт було так само просто, як Ющенка на Сінному рику :))))))
А тим часом неподалік Андрій Ворхола (батько поп-арту) збирає знамениті богемні тусовки у своїй майстерні «Фабрика», котрі відвідують найвидатніші зірки тієї епохи. Він співпрацює з Елізабет Тейлор, Джимом Моррісоном, Елвісом Преслі, Міком Джаґґером, Лайзою Мінеллі, Джоном Ленноном, Даяною Росс, Бріжіт Бардо, Майклом Джексон, та ін. Енді був частим гостем у крамничці SURMA.
Цікавий факт, що пані Галині тоді було 19, дівчина активно спілкувалася у мистецьких колах, а її батьки пильно стежили, щоб «Фабрика» Ворхоли не потрапила до кола уподобань порядної українки, через наркотики та розтлінність життя, притаманні тогочасній богемі :)))
Отже, гадаю, дякуючи цій історії, зв’язок вишиванка-Ворхола-Моррісон, виглядає ще більш імовірним.

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа