Зеленський здався перед “Бритіш Американ Тобакко Україна”

Такий висновок можна зробити з заяви компанії, яка зупинила роботу свого заводу в Прилуках.

“Бритіш Американ Тобакко Україна”,  тютюнова компанія, яка платить близько 16 млрд. грн в бюджет, після зустрічі 7 листопада з президентом Володимиром Зеленським та міністрами заявила про відновлення виробництва на заводі “В.А.Т.-Прилуки” (Чернігівська обл.), починаючи з 8 листопада 2019 року.

“Сьогодні ми провели зустріч з Президентом України Володимиром Зеленським та міністрами уряду. Я хочу подякувати всім учасникам наради за конструктивний і позитивний діалог. Ми почули слова підтримки і запевнення про швидке вирішення проблеми, яка заподіяла шкоду нашій індустрії та економіці країни в цілому. Тому, незважаючи на деяку невизначеність з долею закону №1049, але покладаючись на гарантії президента, ми плануємо поступово відновити виробництво в Прилуках, починаючи вже з 8 листопада 2019 року”, – йдеться в оприлюдненій заяві компанії.

Screenshot at 2019-11-08 16-14-42

Тим самим фактично визнається факап, який продемонстрував всьому світу реальну “інвестиційну привабливість” України. Побачили всі, і всі зрозуміли – що там де у чотирьох найбільших в світі компаній вистачило ресурсів вичавити з Президента вето, в інших, менших бізнесів, може й не вистачити.

Лишається питання про відповідальність – всі ці прекрасні люди, які створили цей (з першої секунди всякій притомній людині очевидний) факап, як і чим вони відповідатимуть за руйнування міфів про “алмаз для інвестицій”, що їх Зеленський старанно продукує своїми промовами для наївних:

– депутат від СН Дубинський (який вніс цю поправку),

– голова комітету від СН Гетманцев (який закликав комітет підтримати поправку),

– міністр розвитку економіки Милованов (міністерство якого, за словами Гетманцева за стенограмою, підтримало цю поправку, і який потім закликав “не піддаватися на шантаж” нахабних капіталістів)..?

taxesTobacco

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа