Завтра у Львові буде фільм: «Життєві правила і трагічна смерть великої українки Ольги Басараб» (2015)

Шановні Львів’яни й гості міста!

13 лютого 2020 року о 14-00 продовжуємо показ документально-історичних фільмів про визначні події історії України та стрічок, що формують історичну пам’ять українців із циклу «Історія в кадрі» в рамках реалізації спільного проекту Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки, ГО  “Українське національне середовище”, Громадського руху «Зарваницька ініціатива», Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів “Тюрма на Лонцького”, ГО “Громадська варта”, ОУН, ГО “Апостольська чота”, ГО “Резерв дивізії “Галичина””.

Покази відбуваються у приміщенні ЛОУНБ (читальний зал) за адресою:

м. Львів, просп. Шевченка, 13

13 лютого 2020 року о 14-00 пропонуємо фільм: «Життєві правила і трагічна смерть великої українки Ольги Басараб» (2015)

Ольга Басараб

Жанр: документальний

Країна: Україна

Тривалість: 00:26:54

Сюжет: «Історична правда» із Вахтангом Кіпіані на телеканалі ZIK

В історію визвольних змагань ім’я Ольги Басараб увійшло в надзвичайно трагічних обставинах – Ольгу було знайдено повішеною в тюремній камері. Це був чи не єдиний подібний випадок у великому переліку польського судочинства над українськими революціонерами.

 Ольга Басараб походила із відомого священичого роду Левицьких. Її біографія була нетиповою для жінки того часу – Ольга змалку навчалась в дівочій школі у Німеччині, ліцеї Українського інституту для дівчат у Перемишлі та курсах Віденської торгової академії. Після повернення до Львова, Ольга розпочинає працю в українському банку «Дністер», «Земельному Гіпотечому банку», а також стає членом Головного відділу львівської «Просвіти» та Товариста «Сокіл-Батько». Власне, свій перший досвід громадської діяльності Ольга здобула ще у столиці Австро-Угорської імперії – будучи ченом Товариства «Січ».

Свобода народам – свобода людині!

Слава Україні та її Героям!

Запрошуємо всіх бажаючих у бібліотечний кінозал.

 

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа