Захисникові Дебальцева замість ампутації вирощують 13 сантиметрів стегнової кістки

Черговий учасник проекту «Біотех-реабілітація поранених» втрапив на операційний стіл. Основні етапи лікування у Сергія ще попереду, поки ж лікарі столичної клініки ilaya здійснили відбір біологічних матеріалів. З часом із них виготовлять кістковий матрикс та спеціальний медичний гель, насичений власними клітинами пацієнта, за кілька місяців матеріали мають імплантувати у місце значного кісткового дефекту.

115

На даний час Сергій страждає від тяжкого незрощеного перелому стегнової кістки та хронічного остеомієліту, який вже винищив дев’ять сантиметрів кісткової тканини. Хоч якусь надію на відновлення дають чоловікові клітинні технолоігї, а от фінансують лікування за рахунок народних пожертв — частину грошей на лікування вже зібрали волонтери «People’s Project».

317

Поранення Сергій отримав під час оборони Дебальцева, у лютому 2015 втрапив під потужний мінометний обстріл. Уламок міни тяжко поранив ногу — від шоку та крововтрати Сергій навіть не пам‘ятає, як втрапив до шпиталю. Бойові травми відрізняються від цивільних тим, що кулі та уламки одразу ж інфікують рану, тож саме від тяжкого гнійного запалення Сергій страждає і по сьогодні. Хронічний остеомієліт винищив дев‘ять сантиметрів кістки, військові лікарі були змушені вкоротити ногу ще на три сантиметри і встановили у кістку велетенський штифт. Півтора роки поневірянь державними шпиталями результату не дали – насьогодні осередки інфекції зберігаються, перелом ніяк не зростеться, сукупний кістковий дефект складає уже 13 сантиметрів. Врятувати ногу може лише одне: ретельно вичистити рану від осередків інфекції, імплантувати у місце дефекту кістковий матрикс та обростити його власними клітинами самого чоловіка. Зробити це під силу хіба лікарям клініки ilaya, відповідні клітинні технології тут впевнено застосовують для відновлення тяжкопоранених бійців.

219

Насьогодні волонтери зібрали лише частину коштів та оплатили тільки перші етапи лікування. Якщо кинути справу на півдорозі, цей чудовий чоловік, на якого вдома чекають аж троє дітей, може назавжди залишитися калікою. Добре, якщо зовсім не втратить ногу — та й так, ходити самостійно він вже не зможе довіку. Допомогти Сергієві у наших із вами силами: адже лікування ми можемо оплатити лише за рахунок пожертв у рамках проекту «Біотех-реабілітація поранених». Поки держава таке лікування не фінансує, порятунок наших поранених захисників лише у наших із вами руках. То невже ж ми їм не допоможемо, невже полишимо людей, які віддали здоров’я за спокій та безпеку наших дітей, напризволяще?

Поділитись
Коментарі

Читайте також

Мультимедіа